bandoneon - workshops - arrangementen
Mirek Walton (gitaar) en Gerard van Duinen (bandoneon) bundelen hun krachten in een vurig tangoduo: energiek, nieuwsgierig en innovatief. Energiek omdat zij tijdens hun concerten op het scherpst van de snede improviseren. Nieuwsgierig omdat zij elkaar uitdagen tango te maken die niemand nog gehoord heeft. Innovatief omdat zij de ongeschreven wetten van de conservatieve tango overtreden met nieuwe composities en invalshoeken.
In de Argentijnse tango wordt - zeker als er voor dansers gespeeld wordt - vastgehouden aan de oude successen uit de jaren '40 en '50. Walton/van Duinen kent de tradities, maar is voortdurend op zoek naar nieuwe vormen en uitdagingen. Met steeds een ander resultaat. En dat maakt een concert van Walton/van Duinen voor luisteraars en dansers tot een spannende en uitdagende belevenis.
Mirek Walton en Gerard van Duinen (foto Eddy Westveer)
Gerard van Duinen en Mirek Walton (foto Eddy Westveer)
Walton/van Duinen richt zich niet op de al zo vaak gespeelde concertante tango uit de jaren zestig en zeventig, maar op eigen composities en de mooiste tango's uit de traditie. In vrij interpretaties, waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt. En waarbij het unieke karakter van elke tango - de wonderrrijke melodieën, de agressieve ritmiek, de messcherpe articulatie - altijd de hoofdrol speelt. Tango is not dead, it just smells funny...