bandoneon - workshops - arrangementen
Het Gerard van Duinen Tango Trio speelt Argentijnse tango. Met de compacte bezetting van bandoneon, viool en cello weten de professionele muzikanten een opvallend rijk geluid te creëren. Het trio is beschikbaar voor concerten, en heeft ook veel ervaring met het spelen van sfeermuziek voor bijvoorbeeld recepties en bedrijfsevenementen. Het repertoire is uitgebreid en afwisselend, en loopt van dansbare tangos uit de jaren '40 tot de aangrijpende composities van Astor Piazzolla. Het Tango Trio speelt ook op milonga's live voor tangodansers.
Het warme geluid van de bandoneon gaat perfect samen met de cello en de viool. De inventieve arrangementen geven elk instrument een hoofdrol. Typerend voor de Argentijnse tango zijn de snelle sfeerwisselingen; van ritmische staccato tot gepassioneerde lyriek.

De toegankelijkheid en het meeslepende van de tango maakt het Gerard van Duinen Tango Trio geschikt voor (lunch)concerten voor een breed publiek, maar ook voor een (korte) performance op een evenement. Een optreden van het trio kan extra explosief zijn in combinatie met een danspaar of een zangeres.

Gerard van Duinen - bandoneon
Hadewijch Hofland - viool
Jan Willem Troost - cello

Gerard van Duinen Tango Trio (foto Paul van der Stap)