Met een unieke line up spelen Mister Rain & the Sunny Summers een magische en zomerse mengeling van wereldmuziek en jazz. Vrije improvisatie leidt tot een verrassend hecht groepsgeluid. Spelplezier en vrijheid staan voorop, en daarmee overrompelen en verleiden de muzikanten hun publiek.
Exotische percussie met bandoneon, sousafoon tegen contrabas, scheurende sax en waanzinnige gitaareffecten... Mister Rain biedt ongekende mogelijkheden en kleuren. Het repertoire bestaat uit eigen composities, groove-concepten en hier een daar een standard - altijd als basis voor een muzikale reis waarvan niemand de bestemming kent.

David Patanjali Samson (foto Eddy Westveer)

Mister Rain & the Sunny Sunshines @ The Hage Jazz 2010 (foto Eddy Westveer
Percussionist David Patanjali Samson nam het initiatief voor de groep in juni 2009 met een concert in jazz-strandtent De Fuut in Den Haag. In 2010 werd Mister Rain & the Sunny Summers uitgenodigd voor het The Hague Jazz Festival.

Mister Rain is een groep waar het publiek het nog lang over heeft. Niet alleen door de combinatie van instrumenten en de vette sound, maar ook vanwege de zichtbare interactie en energie. Perfect voor een festival. Ideaal voor een concert in een (jazz)club.