bandoneon - workshops - arrangementen
Van 2003 tot 2009 heb ik intensief opgetreden met het kwartet Mala Pinta. De groep maakte in die tijd een enorme ontwikkeling door, en speelde zowel zeer dansbare tango als meer complexe concertante stukken. Ik arrangeerde een groot deel van het repertoire. De groep trad door heel Europa op, vaak op festivals. Mala Pinta maakte drie cd's.
Mala Pinta ontstond in 2003 toen de kwartetleden studeerden aan het conservatorium van Rotterdam. Ivo de Greef (piano) en Caroline Pearsall (viool) verhuisden naar Parijs en brachten de groep in contact met Juan José Mosalini en Alejandro Schwarz. Alejandro schreef later het schitterende Brumas Porteñas voor de cd Travesia. Contrabassist Arjen Leendertz verliet de groep in 2007 en werd vervangen door de Argentijnse Parijzenaar Leo Teruggi.

Tangokwartet Mala Pinta (foto Paul van der Stap)

Mala Pinta 2008 (foto Paul van der Stap)

Aanvankelijk speelde Mala Pinta voornamelijk in de tango-danswereld in Nederland, maar de groep werd al snel ook in het buitenland bekend. Zo volgden optredens en concerten in Parijs, Londen, Edinburgh, Basel, Antwerpen en Stockholm. We werkten samen met verschillende vocalisten, zoals Maria José Ortiz en Guillermo Rozenthuler.
In 2009 besloot de groep te stoppen omdat de drukke bezigheden van de verschillende leden verdere creatieve ontwikkelingen blokkeerden.
Mala Pinta nam drie cd's op, waarvan verschillende nummers op deze pagina te beluisteren zijn.

EP Sin Lagrimas (2008)

CD Travesia (2006)

CD Derecho Viejo (2004)