bandoneon - workshops - arrangementen

Tangoweekend in De Glind

Wereld Folkdag 2010
Van 4 tot en met 6 maart 2011 geef ik weer een workshopweekend Argentijnse tango voor de Stichting Volksmuziek Nederland. Deze workshop staat open voor iedereen die (nog) meer wil weten van de Argentijnse tango. Welke ritmes en akkoorden gebruik je? Hoe fraseer je een melodie? En hoe zing je Lunfardo – de straattaal van Buenos Aires?

In dit weekend gebruiken we een aantal traditionele en modernere tangos. We werken zowel vanaf leadsheets met de melodie en akkoorden, als vanuit specifieke partijen. We spelen zowel in een groot ensemble als in kleine bezettingen. Het is fijn als je noten of akkoordsymbolen kunt lezen. Er is ruimte voor improvisatie, maar expressie en muzikale overtuigingskracht zullen voorop staan.

Deze workshop staat open voor zangers, strijkers, houtblazers, gitaristen, pianisten, bassisten, accordeonisten en natuurlijk bandoneonisten. Andere (balg)instrumenten in overleg: chromatisch (in en uit) kunnen spelen is belangrijk.

Meer weten of inschrijven kan op www.volksmuziek.nl > Cursussen en samenspel > SVN Internationaal. Of neem contact op met 072 5069049 (Rita of Ton)