bandoneon - workshops - arrangementen

Dit is zo mooi! in Farmstead, Westbroek

Dit is zo mooi
Fietstassen, huiselijk geweld, failliet gaan of oud zijn: Gerard van Duinen zingt de beste Nederlandse luisterliedjes, en die gaan niet alleen over de liefde. Het zijn liedjes die kunnen ontroeren, die pijnlijk zijn, of juist vermakelijk. Verrassend en intens. Er bestaan meer geweldige Nederlandse liedjes dan je denkt. Maarten van Roozendaal, Shaffy, Theo Nijland en Cornelis Vreeswijk schreven ze, en ook Spinvis of Thé Lau.

Zondag 21 april 2019, 15.30
Farmstead concert
Kerkdijk 36 Westbroek
entree € 12,50 reserveren
€ 15 aan de zaal

Fadango terug op Kasteel Keukenhof

Fadango
Op dinsdag 16 april 2019 is Fadango weer terug in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de Argentijnse tango en andere stijlen. Met optimale begeleiding zingt Jeanine Geerts vol vuur en hartstocht over de pieken en dalen van het leven.

Fadango zijn:
Jeannine Geerts (zang)
Gerard van Duinen (bandoneon)
Mirek Walton (gitaar)
Suze Stiphout (contrabas)

Dinsdag 16 april 2019, 20.15
Kasteel Keukenhof
Keukenhof 1, Lisse
entree € 20

Tango Divergente in Wageningen

TangoDivergente
Op vrijdag 19 april 2019 speelt Tango Divergente op de Grand Salon van Tango Adelante in Wageningen. Tango Divergente is een eigenzinnig tango-orkest zoals die in de jaren '40 en '50 volop speelden in Buenos Aires. Het bestaat uit ruim twintig amateurmuzikanten uit het hele land. De groep heeft naast de traditionele bezetting van bandoneon en accordeon, (alt)viool en cello en piano en contrabas ook een blazersgroep (fluit, klarinet, basklarinet, baritonsaxofoon) en een gepassioneerde zangeres.

De Grand Salon is in de grote balzaal van het WICC. Een ruime en sfeervolle plek om te komen dansen, of om te komen luisteren.

vrijdag 19 april 2019, 20.00
Grand Salon Adelante
Lawickse Allee 9, Wageningen
entree € 15 (inc comsumptie)

Laat Maar bij Gluren bij de buren, Den Haag

LaatMaa
Op zondag 10 februari 2019 is het Gluren bij de buren - een festival met huiskameroptredens. In verschillende plaatsen in Nederland kun je gaan kijken en luisteren in de buurt - of verderop. Dit jaar doet Den Haag ook mee, en zal ik een mooie keuze aan Nederlandstalige liedsjes laten horen in een huiskamer in Leidschendam. Ik speel drie keer, om 12.45, 14.15 en om 15.45. Liedjes van Shaffy, Theo Nijland, Spinvis, Cornelis Vreeswijk... ik weet nog niet precies welke ik ga zingen, maar er zullen zeker nummers van Maarten van Roozendaal bij zitten!

Zondag 10 februari 2019, 12.45, 14.15, 15.45
Gluren bij de buren
De Wickelaan 27, Leidschendam
entree gratis

Tango Pasión in Loon op Zand

Pasion
Het Orquesta Típica Tango Pasión is opgericht in 2014 en bestaat uit bevlogen muzikanten die de tango een warm hard toedragen. Het is een echt orquesta típica met als kern een bandoneongroep met piano, contrabas, violen en een cello. Bijzonder is dat het orkest ook een blazersgroep heeft: sopraansaxofoon, klarinet, basklarinet en fagot. Ik dirigeer het orkest en schrijf de arrangementen.
Op 24 februari 2019 spelen we een concert in de St Jan Onthoofdingskerk in Loon op Zand. Reken op een breed en spannend repertoire. Van traditionele walsen en milonga's, via klassiekers uit de jaren '50 naar Piazzolla en hedendaagse tango - waaronder de eerste gezongen tango die ik schreef.

Zondag 24 februari 2019, 14.30
Tangoconcert
St Janskerk, Loon op Zand
entree 10 euro

Fadango in De Regentenkamer, Den Haag

Fadango
Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de sensuele Argentijnse tango. Juist deze grensoverschrijdende interpretatie maakt dit gepassioneerde ensemble rijk en energiek. In prachtige composities bezingt Jeannine Geerts vol vuur en hartstocht de pieken en dalen van het leven. In de nieuwe zaal van de Haagse Regentenkamer beleef je de muziek nog intenser.

Gerard van Duinen: Bandoneon
Suze Stiphout : Contrabas
Mirek Walton : Gitaar
Jeannine Geerts : Zang

Vrijdag 15 maart 2019, 20:30
Regentenkamer in het Koorenhuis
Prinsengracht 27, Den Haag
entree 12,50 euro

Tango Orkest Del Mosa bij Salon Rosa, Utrecht

del Mosa
Het Haagse Orquesta Típica Del Mosa is een van de oudste tango-orkesten van Nederland. Op zaterdag 16 maart 2019 spelen zij een energiek en afwisselend concert voor de danses in Salon Rosa. Een vermaarde plek inmiddels waar met regelmaat live muziek voor dansers te horen is. Alleen luisteren mag ook!

Zaterdag 16 maart 2019, 20:30
Salon Rosa in Sterrenzicht
Keerkringplein 40, Utrecht
Entree 10 euro

Walton Van Duinen in Salon Rosa, Utrecht

WaltonvanDuinen2
Samen met gitarist Mirek Walton speel ik op zaterdag 20 oktober 2018 op Salon Rosa in Utrecht. Het zijn altijd bijzondere en intense dansavonden in Rosa, vrijwel altijd met live muziek en een enthousiast danserspubliek. Met Walton Van Duinen spelen we heel graag voor dansers, waarbij we altijd de nadruk leggen op onze eigen muziek. We spelen veel stukken van onze cd The World Needs Tango, nieuwe composities, en ook een paar echte klassiekers - wel op onze eigen manier natuurlijk.

Zaterdag 20 oktober 2018 20:00
Salon Rosa in Sterrenzicht
Keerkringplein 40, Utrecht
entree 12 euro

Tango Orkest Del Mosa in De Regentenkamer, Den Haag

IMG_1143
Het is inmiddels een traditie: in november speelt het Haagse tango-orkest Del Mosa een concert in de al even Haagse Regentenkamer. Het traditionele Orquesta Típica bestaat al sinds 1996. Sinds 2005 ben ik de vaste dirigent en arrangeur. Een indrukwekkende bezetting met bandoneon, accordeons, (alt)violen, cellos, piano, contrabas en zang. Het repertoire laat de diversiteit en rijke geschiedenis van de Argentijnse tango horen; van de jaren ’40 tot nieuwe composities.
Let op: de jaarlijkse concerten zijn altijd vol, dus kom op tijd om een fijne plek in de zaal te zoeken!

Zondag 18 november 2018 16.00
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4 Den Haag
entree € 12,50 (voorverkoop 10,00)

Workshoplezing DE BANDONEON in Flor de Fango, Arnhem

GerardBando-small
Op zaterdag 24 november 2018 geef ik een workshoplezing over de rol van de bandoneon in de (traditionele) tango. De bandoneón is het kloppend hart van de Argentijnse tango. Hoe kwam dit protestante Duitse instrument in Buenos Aires terecht? En hoe heeft het de ontwikkeling van de tango beïnvloed en gestuurd? Welke bandoneonisten zijn essentieel geweest voor de tango zoals we die nu kennen, en waarom? En hoe zit dat instrument trouwens in elkaar?
In anderhalf uur tijd probeer ik deze vragen te beantwoorden. Aansluitend milonga, met live dansmuziek van Walton/van Duinen.

Zaterdag 24 november 2018 19.00 - 20.15
Flor de Fango
Wezenstraat 5A Arnhem
entree € 15,00

Walton/van Duinen in Flor de Fango, Arnhem

WaltonvanDuinen
Flor de Fango is een van de oudste dansplekken in Nederland - een comfortabele en intieme salon in het centrum van Arnhem. Met Walton/van Duinen zullen we op 24 november 2018 de dansers weer uitdagen en verlokken met onze tango's, walsen en milonga's. Walton/van Duinen legt de nadruk op het spelen van eigen werk, maar waagt zich ook aan enkele klassiekers. Bandoneon en gitaar, versterkt door een loop-station, maken een dansbare en energieke sound!

Zaterdag 24 november 2018, 20.30 - 01.00
Modern Tango Salon Flor de Fango
Wezenstraat 5A, Arnhem
entree € 10

Laat maar in Flor de Fango, Arnhem

Gerard van Duinen Laat Maar
Op zondagmiddag 16 september zing ik een uur lang de mooiste Nederlandse liederen die ik ken in tangoclub Flor de Fango in Arnhem. Het wordt een intiem concert op een bijzonder locatie - de dansvloer van een van de oudste tangoplekken in Nederland. Ik kies een aantal nummers van Maarten van Roozendaal en Theo Nijland, en dan nog wat. Nederlandstalig, met prachtige composities en diep rakende teksten. Zie ook mijn website laatmaar.com.


Zondag 16 september 2018, 17:00
Flor de Fango
Wezenstraat 5A Arnhem
Entree vrijwillige bijdrage
Aansluitend Milonga Dominguera


Tango Orkest Amsterdam op Tango a la Carte, Alkmaar

TOA
Op zaterdag 22 september 2018 is het jaarlijkse festival Tango a la Carte in Alkmaar, en het Tango Orkest Amsterdam is speelt tijdens de grote salon in De Grote Kerk in Alkmaar. De Noche de Tango is al sinds jaren een begrip. Het wordt al de vierde keer dat het grote orquesta típica TOA als hoofdact speelt. Ik ben de vaste dirigent en arrangeur van het orkest, en deze keer zal ik zelf ook meespelen als derde bandoneonist.

zaterdag 22 september 2018, 19:30
Noche de Tango in de Grote Kerk
Koorstraat 2, Alkmaar
entree 20 euro

Tango aan zee in Kijkduin

DelMosa
Het Haagse tango orkest Del Mosa bestaat al ruim 20 jaar, maar speelt op zondagochtend 30 september haar eerste concert direct aan zee. In strandtent De Fuut kun u vanaf 10 uur binnenlopen voor koffie en taart, en om 11 uur speelt Del Mosa een mooie selectie van klassieke en moderne tango's. Warm en energiek, niet in het minst door de inbreng van zangeres Lia de Ruiter. En als het weer een beetje meezit kunt u aansluitend gaan zwemmen.

Zondag 30 september 2018, 11.00 (welkom vanaf 10:00)
Koffieconcert in De Fuut
Zuiderstrand 6, Strandslag 10, Den Haag
entree inclusief koffie en taart 15 euro
Reserveren noodzakelijk: 070 3549074 of info@defuut.nl

Galaconcert Fanfare Berg en Dal, Slenaken

Galaconcert Slenaken
Op zaterdag 9 juni ben ik te gast als solist bij de fanfare Berg en Dal in Slenaken tijdens het jaarlijkse galaconcert. Berg en Dal is een niet zo grote maar gezellige fanfare in het prachtige dorpje Slenaken in het Limburgs Heuvelland. Het orkest heeft zo'n 60 leden.
Als solist mag ik meedoen in enkele tango's van Astor Piazzolla, waaronder het onverwoestbare Adios Nonino

9 juni 2018, 19:30
Galaconcert Berg en Dal
Fanfarezaal, Dorpsstraat, Slenaken
entree 7 euro
Tango-orkest Del Mosa twee keer in Den Haag

DelMosa
Orquesta típica Del Mosa heeft terecht naam opgebouwd in Den Haag en omstreken. Aan het eind van dit seizoen treden zij twee keer op. Op zondag 10 juni in De Regentenkamer, en op vrijdag 15 juni in Scheveningen tijdens Festival Classique. Een divers programma met enkele prachtige traditionele nummers, enkele verrassende orkestbewerkingen van Piazzolla en imposante moderne stukken van Julian Peralta en mijzelf. En we laten ook onze interpretatie van Olé Guapa voor het eerst horen.

Zondag 10 juni 2018, 16:00
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree 12,50 (10,00) euro

Vrijdag 15 juni 2018, 19:30
Festival Classique
Gevers Deynootplein, Scheveningen
gratis

Tango Pasion in Tipo Tango, Eindhoven

BIG17-januari-2016-orquesta-ti0301pica-tango-pasio0301n.jpg
Tango Pasion is een traditioneel tango-orkest met een blazerssectie. De saxofoon, twee klarinetten en fagot mengen zich moeiteloos in het dynamische en stevige geluid. Op zaterdag 16 juni speelt Pasion tijdens de milonga van Tipo Tango in Eindhoven. Het orkest zal zich uitsloven om de dansers op de vloer te laten zweten.

zaterdag 16 juni 2018, 20:00
MIlonga Scala
K. de Jongweg 75, Eindhoven
entree tba

Van Duinen aan Zee, Den Haag

De Fuut foto Theo
Op zondagochtend 15 juli 2018 zing ik weer een keuze uit het repertoire van mijn programma Laat Maar. Geen tango, maar hoogstaand Nederlandstalig repertoire, zoals nummers van Maarten van Roozendaal en Theo Nijland. Nijpende nummers, mooi doorwrocht. Soms grappig, soms schrijnend. En ditmaal behoorlijk wat sneue liedjes over de liefde.
Het koffieconcert in strandtent De Fuut is een belevenis op zich. Met uitzicht over het strand en de zee, en de strandbeesten van Theo Jansen als speciale bonus.

Zondag 15 juli 2018, 11:00 (inloop vanaf 10:00)
Koffieconcert in De Fuut, Zuiderstrand 6, Strandslag 10, Den Haag
entree inclusief koffie en taart 15 euro
Reserveren noodzakelijk: 070 3549074 of info@defuut.nl

Walton/van Duinen in Flor de Fango, Arnhem

Duo1-1024x640
Op zaterdag 31 maart speel ik met gitarist Mirek Walton op de Modern Tango Salon in Flor de Fango in Arnhem. Reken op veel eigen stukken, een aantal verrassende klassiekers en een paar onverwachte experimenten. Energiek, eigenwijs en bovenal dansbaar!

Zaterdag 31 maart 2018, 20:30 - 01:00
Modern Tango Salon in Flor de Fango
Wezenstraat 5A, Arnhem
entree €5

Baldosa Floja in het Beauforthuis, Austerlitz

24129695_1924513154468463_6514366998925736236_n
Tango-orkest Baldosa Floja keert terug in het Beauforthuis met een lunchconcert waarin de uitersten van de Argentijnse tango: heftige ritmes, zware nostalgie en een snelle milonga over een loszittende stoeptegel.

De rijke orkestklank van Baldosa Floja past perfect bij het melancholieke en meeslepende repertoire. Gerard van Duinen neemt het publiek tijdens dit concert mee in de sferen van de verschillende tango-periodes. Met klassiekers als El Choclo en Milonga Triste gaan we terug tot aan het prille begin van de tango. En met de composities van Julián Peralta hoor je de grootsteedse gekte van Buenos Aires vandaag. Natuurlijk staan er ook verschillende tango's van de onvolprezen Astor Piazzolla op het programma.

zondag 8 april 2018, 13:15
Lunch/tapasconcert in het Beauforthuis
Woudenbergseweg 70, Austerlitz
entree €11,00

Concierto de bandoneon in Leiden

Toonkunstorkest
Op 10 december 2017 heb ik het genoegen het bandoneonconcert van Astor Piazzolla uit te voeren met het Toonkunstorkest Leiden. Dirigent Jeppe Moulijn komt dit keer met een wel heel gevarieerd en bijzonder programma. Als eerste: Les Biches van Poulenc. Een erotisch getint ballet waarin drie zedeloze liefjes (biches) zich vermaken met drie jongemannen. Daarna het prachtige bandoneonconcert van Piazzolla en tot slot de door Nino Rota gecomponeerde muziek bij de legendarische Fellini-film La Strada.

Zondag 10 december 2017, 14:30
Stadsgehoorzaal Leiden
Breestraat 60, Leiden
entree € 17,50

Rob Maas zingt tango in Scheveningen

694
Op vrijdag 15 december 2017 begeleid ik samen met Mirek Walton de zanger Rob Maas. Een bijzonder concert, want Rob ontdekte de tango pas na zijn 80e. Al meerdere keren bezocht hij Buenos Aires om daar in de kroegjes zijn repertoire te zingen. Lees meer over hem in dit interview in het Algemeen Dagblad. Het concert in het kleine en charmante kerkje aan de Rogstraat in Schevingen duurt een uur. Na afloop biedt Rob je graag een goed glas rode wijn aan.

Vrijdag 15 december 2017, 17:30
Concert Rob Maas
Rogstraat 9, Scheveningen
entree 15 euro
Reserveren noodzakelijk via een mail aan Rob

Superdansweekend met live muziek

Tango Orkest Amsterdam
Wie zei dat de tijd van dansen op livemuziek van de grote tango-orkesten voorbij is? In het weekend van 16 en 17 december kun je maar liefst drie keer gaan dansen op de muziek van drie verschillende orkesten! Op zaterdag 16 december speelt Orquesta Típica Tango Pasión op Salon Rosa in Utrecht, met als speciale gast de meesterlijke pianist Ivo De Greef.
Op zondagmiddag kun je dansen op de authentieke tanda's van Tango Orkest Amsterdam - Calo, Biagi, Di Sarli en D'Arienzo - in Teatro Munganga in Amsterdam, en diezelfde avond speelt Orquesta Típica Del Mosa op de Tango de Barrio - salon in het Haagse theater De Nieuwe regentes. Eén groot dans- en muziekfeest dus!

Tango-orkest DEL MOSA in de Regentenkamer, Den Haag

DelMosaRegentenkamer
Het jaarlijkse concert van Orquesta Típica Del Mosa in de Haagse Regentenkamer is altijd een mooi feest. Een thuiswedstrijd voor het Haagse amateurorkest, en dan spelen we op ons best. Ik dirigeer het orkest al sinds 2005, en ook voor dit concert hebben we weer een mooie en verrassende keuze gemaakt uit het repertoire van Argentijnse tango's. Hedendaags, traditioneel , Piazzolla, Gardel en zelfs stukken met een Nederlandse en Duitse tekst.
Reserveren is aanbevolen want de zaal is elk jaar uitverkocht.

Zondag 19 november 2017, 16:00
De Regentenkamer, Cort Heyligerstraat 4, Den Haag
entree 12,50 euro
2,50 euro korting bij reservering via mfamvandenberg@planet.nl

Koffie en kleinkunst aan zee: Laat maar

LaatMaarZaal
Op zondagochtend 17 september speel ik mijn programma LAAT MAAR in de befaamde strandtent De Fuut in Kijkduin. Aan de piano zing ik scherpe, schurende en intrigerende liederen van onder meer Maarten van Roozendaal en Theo Nijland. Soms ontroerend, soms pijnlijk en soms grappig.
Het concert is inclusief koffie en taart, en met uitzicht op het Zuiderstrand.

Zondag 17 september 2017, 11:00 (inloop vanaf 10:00)
Koffieconcert in De Fuut, Zuiderstrand 6, Strandslag 10, Den Haag
entree inclusief koffie en taart 15 euro
Reserveren noodzakelijk: 070 3549074 of info@defuut.nl

Tango in de Stevenskerk, Nijmegen

konigorgel-orgelfoto.nl_
Op dinsdag 20 juni 2017 geef ik samen met organist Berry van Berkum een concert in de Stevenskerk in Nijmegen. Het thema van het concert is tango, en het programma loopt van Bach tot Piazzolla. Een bijzondere klankcombinatie van orgel en bandoneon, bij enkele nummers aangevuld met viool en contrabas. Na afloop is er gelegenheid om te dansen ism met El Corte.

Dinsdag 20 juni 2017, 20:30
Stevenskerk, St Stevenskerkhof 62, Nijmegen
entree 10 euro

Tango Orkest Amsterdam in Utrecht en Alkmaar

13490694_10153752456142507_4486871650735121778_o
Op 17 en 24 juni 2017 speelt Tango Orkest Amsterdam weer op twee milonga's. Heerlijk om op live muziek van een groot orquesta típica te dansen. Op 17 juni zijn we weer te gast in Salon Rosa in Utrecht, een gezellige en vaak volle salon met prima akoestiek. Op 24 juni speelt het orkest op de Noche de Tango van het festival in Almaar. Imposant in de Grote Kerk in het centrum.

Zaterdag 17 juni 2017, 20:00
Salon Rosa in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, Utrecht
Entree 10 euro

Zaterdag 24 juni 2017, 20:00
Noche de Tango in de Grote Kerk, Koorstraat 2, Alkmaar
Entree tba

Tangozanger op leeftijd: Rob Maas

Op zaterdag 20 mei 2017 begeleid ik samen met Mirek Walton de zanger Rob Maas. Een bijzonder concert, want Rob ontdekte de tango pas na zijn 80e. Al meerdere keren bezocht hij Buenos Aires om daar in de kroegjes zijn repertoire te zingen. Het concert is inmiddels helemaal uitverkocht, maar onlangs verscheen een interview met hem in het Algemeen Dagblad.

LAAT MAAR - intrigerende liederen in Den Haag

Laat Maar
Na een geslaagd concert eind oktober speel ik op 26 februari 2017 mijn nieuwe programma LAAT MAAR nog een keer in Den Haag. Aan de piano zing ik een uur lang liedjes van onder meer Maarten van Roozendaal en Theo Nijland. Intense stukken, soms wrang, soms grappig maar altijd intens.
Kom luisteren in de sfeervolle Studio Sophia aan de statige Groot Hertoginnelaan. Kaarten kosten 15 euro aan de deur, maar slechts 12 euro in de voorverkoop. Inclusief koffie en thee!
(Dit concert was aanvankelijk gepland voor 18 december maar is vanwege omstandigheden uitgesteld.)

zondag 26 februari 2017, 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)
Concert in Studio Sofia
Groot Hertoginnelaan 3, 2517 EA in Den Haag

entree (inc koffie en thee)
voorverkoop: € 12
aan de deur: € 15

Tango Pasion in 't Hazzo, Waalre

Op zondag 13 november 2016 in Activiteitencentrum ’t Hazzo brengt Orquesta Típica Tango Pasión heerlijke authentieke passievolle Argentijnse tango ten gehore. Aanvang van het concert is om 14.30 uur.
Entree in voorverkoop € 9,50. Aan de zaal € 12,00.

Contrasten zijn het kloppende hart van de Argentijnse tango. Heftige emotie tegenover ontroerende melodieën, agressieve ritmes na ontwapenende momenten. En niet alleen om naar te luisteren, er wordt ook op gedanst!

Orquesta Típica Tango Pasión heeft een gebalanceerde bezetting van strijkers, accordeons, bandoneon, piano, contrabas, gitaar, diverse houtblazers en een zangeres. Zeventien bevlogen muzikanten bieden een spetterende middag voor zowel dansers als luisteraars. De tangodans wordt vertolkt door een danspaar van Tango Deseo (Ben Waijers en Vanessa Snell) uit Tilburg. Gepassioneerd, speels, expressief en ook ingetogen maar zeker gevarieerd laten zij de Tangodans in al haar facetten zien.

Orquesta Típica Del Mosa in Regentenkamer, Den Haag

20-11-Orquesta-Tìpica-Del-Mosa
Het Haagse tango-orkest Del Mosa geeft op 20 november 2016 haar inmiddels traditionele concert in De Regentenkamer. Del Mosa is het langst bestaande grote amateurorkest in tango-Nederland, en ik dirigeer het orkest sinds 2005. Ook heb ik inmiddels talloze arrangementen voor hen geschreven.
Voor dit concert hebben we gekozen voor een afwisselend programma, met heel traditionele nummers èn heel moderne stukken. Bijzonder is ook dat er een tangobewerking van Blöder Tango gespeeld wordt, een compositie die de Haagse dichter Gerrit Vennema ooit voor de popgroep Chabliz schreef.

zondag 20 november 2016, 16:00
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree 12,50

TOA op jubileum Academia de Tango, Amsterdam

Academia de tango 25 jaar
Op 26 november 2016 viert de Academia de Tango haar 25-jarig bestaan. Het is daarmee de oudste tangoschool van Nederland! Ik kwam daar al 15 jaar geleden om te dansen en in de afgelopen 12 jaar heb ik vaak opgetreden op Salon de los Sabados.

Ik ben dan ook trots dat ik als dirigent van Tango Orkest Amsterdam ben gevraagd om te komen spelen op het jubileumfeest op zaterdag 26 november 2016. Het orkest speelt dan een korte concertset en een lange dansset. Er zijn ook verschillende dansoptredens.

zaterdag 26 november 2016, 20:00 - 01:00
Salon de los Sabados
Stadhouderskade 89, 1073 AV Amsterdam
entree 15 euro

LAAT MAAR - Koffieconcert in Den Haag

Laat Maar
Met het programma Laat Maar sla ik een nieuwe weg in: aan de piano zing ik schurende liederen. Nummers van bijvoorbeeld Maarten van Roozendaal en Theo Nijland. Liederen die verassend zijn, heftig en Nederlandstalig. Soms ongemakkelijk, soms grappig, maar altijd met nóg een laag - zowel in de tekst als in de muziek.

Benieuwd hoe dat klinkt? Kom dan luisteren op het koffieconcert in Studio Sofia in Den Haag op 23 oktober 2016. Er is beperkt ruimte, dus koop je kaartje in de voorverkoop: makkelijk en goedkoper.

zondag 23 oktober 2016, 11.30 uur (inloop vanaf 11.00 uur)
Koffieconcert in Studio Sofia
Groot Hertoginnelaan 3, 2517 EA in Den Haag

entree (inc koffie en thee)
voorverkoop: € 12
aan de deur: € 15

Tango Orkest Amsterdam op Salon Rosa, Utrecht

TOA
Op zaterdag 19 december 2015 speelt Tango Orkest Amsterdam voor de dansers op salon Rosa in Utrecht. Tango Orkest Amsterdam is een groot (amateur)orkest, dat uitstekende dansmuziek speelt, onder meer in de stijl van D’Arienzo, Troilo en Di Sarli. Ik dirigeer het orkest sinds de oprichting in 2010, en schrijf de meeste arrangementen.Zaterdag 19 december 2015, 20:30
Salon Rosa
Keerkringplein 40, Utrecht
entree €10

Tango Pasión in De Regentenkamer, Den Haag

17-januari-2016-Orquesta-Típica-Tango-Pasión
Op zondagmiddag 17 januari 2016 treedt Orquesta Típica Tango Pasión op in een nieuwe tango serie in De Regentenkamer in Den Haag. Tango Pasión is een jong tango orkest, bestaande uit goede amateurs en semi-professionals. Het bijzondere aan dit orkest is dat naast de traditionele instrumenten (stijkers, balgen en piano) ook een rijke blazerssectie is. Ik dirigeer het orkest en schrijf de arrangementen.
De Regentenkamer is al sinds jaar en dag een populaire jazzclub in Den Haag, met oog voor wereldmuziek. Kom luisteren in deze ontspannen sfeer!

zondag 17 januari 2016, 16:00
Concert De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree €10

Walton/van Duinen Kwintet in De Regentenkamer, Den Haag

Walton van Duinen Kwintet
Waar hoor je ooit een combinatie van bandoneon, saxofoon, (bas)klarinet, gitaar en contrabas? Het Walton/van Duinen Kwintet mengt de scherpte van de Argentijnse tango met de vrijheid van jazz. Extreme articulatie, organische ritmes, ruimte voor improvisatie en zelfs een flirt met flamenco. Het resultaat is verrassend, vol energie en emotie. Op het programma staan veel nieuwe composities, tango's van Astor Piazzolla en enkele jazzstandards.
Dit optreden in de Regentenkamer is ons debuut in een echte jazzclub!

Donderdag 15 oktober 2015, 20:15
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree €10

Walton/van Duinen Trio in Flor de Fango, Arnhem

WaltonvanDuinen Trio
Flor de Fango is een van de oudste tangoscholen in Nederland, met een mooie eigen plek in het centrum van Arnhem. Op zaterdag 31 oktober spelen we met het Walton/van Duinen Trio op de Neo-salon. We kunnen de dansers dan uitdagen met onze meest vooruitstrevende stukken!Zaterdag 31 oktober 2015, 20:30 - 0:30
Neo-salon Flor de Fango
Wezenstraat 5A, Arnhem
toegang 10 euro

CD opname, concert en milonga Mala Pinta in De Toonzaal, Den Bosch

Mala Pinta
Met Orquesta Típica Mala Pinta maak ik nieuwe, dansbare tango. Een nieuw geluid dus, maar tegelijkertijd het vertrouwde geluid van de klassieke tango orkesten.

Wil je horen hoe die nieuwe tango's klinken? Kom dan naar ons concert in De Toonzaal in Den Bosch op 10 oktober. Dat is de dag dat we onze CD opnemen, en die avond zijn we natuurlijk helemaal in topvorm! Bovendien spelen we na afloop van het luisterconcert nog een vette dansset, met nieuwe en oude tango. Tussendoor kun je dansen op de muziek van DJ Joost Brunsting.

De kaarten voor deze zeer bijzondere avond kosten € 25, en De Toonzaal heeft een beperkte capaciteit. Bestel je kaarten dus direct als je wil komen genieten van het nieuwste orquesta típica van Europa!

zaterdag 10 oktober 2015, 20:30
De Toonzaal
Prins Bernhardstraat 4-6, Den Bosch
entree € 25

Mala Pinta in De Nieuwe Regentes, Den Haag

Mala Pinta
Voorafgaand aan de opname van haar CD geeft orquesta típica Mala Pinta een concert in De Nieuwe Regentes in Den Haag. Een markant theater, dat vroeger een zwembad is geweest. We beginnen de avond met een concert, maar daarna neem DJ Wim de Jong het initiatief en kan er gedanst worden. Bovendien speelt Mala Pinta nog een tweede set met dansnummers! In samenwerking met Tango Centro.

Mala Pinta is mijn grote project van 2015: een groot tango orkest dat zicht helemaal richt op nieuw repertoire. Via crowdfunding eerder dit jaar kan ik het uitbrengen van een CD in december realiseren!

vrijdag 9 oktober 2015, 20:15
De Nieuwe Regentes, grote zaal
Weimarstraat 63, Den Haag
online € 12,50 kassa € 14,00

Walton/van Duinen Trio op lustrumsalon Rosa, Utrecht

WaltonvanDuinen Trio
Salon Rosa is de maandelijkse milonga van Tango Anna Rosa (v/h Dansschool Carla Somer). De zaal van Sterrenzicht is mooi aangekleed om een sfeer te creëren waarin het aangenaam is om te dansen. Annelies en Egbert zijn fijne gastheren en geven bovendien voorafgaan aan de salon een practica. Met het Walton/van Duinen Trio (dus mét contrabassist Alexander Vocking) spelen we twee sets pure dansmuziek.

Zaterdag 19 september 2015 20:30
Salon Rosa
Keerkringplein 40, Utrecht
entree 10 euro

Fadango op de Binnendieze, Den Bosch

Fadango
Stichting Havenconcert organiseert elk jaar de bekende en veel geprezen gevarieerde serie zomeravondconcerten in de stad van Jheronimus Bosch. De romantische vaartocht op het stadsriviertje de Binnendieze brengt u onder en langs  de prachtig gerestaureerde vestingwerken. In de luwte daarvan geniet u van een concert op het water.

Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de sensuele Argentijnse tango en andere stijlen. In prachtige composities bezingt Jeannine Geerts vol vuur en hartstocht de pieken en dalen van het leven.

Zaterdag 1 augustus 2015, 19:30 en 21:30 Opstapplaats aan de Molenstraat in Den Bosch € 15 Reserveren noodzakelijk!

Tango Orkest Amsterdam concerten

Flyer Tango Tuinen
Tango Orkest Amsterdam bestaat dit jaar al vijf jaar. Het orkest ontstond op initiatief van het Concertgebouw Amsterdam tijdens een korte cursus. De deelnemers waren dermate enthousiast dat ze het orkest wilden voortzetten. Inmiddels is het een uitstekende groep geworden, die veel tangostijlen beheerst. Ik heb het plezier de groep al vijf jaar te dirigeren!

Als afsluiting van het seizoen speelt TOA drie concerten:
20 juni 2015: Tango a la Carte, Alkmaar
21 juni 2015: Geelvinck Museum, Amsterdam
27 juni 2015: Academia de Tango, AmsterdamWalton/van Duinen Kwintet in De Fuut

onbekend
Waar hoor je ooit een combinatie van bandoneon, saxofoon, (bas)klarinet, gitaar en contrabas? Het Walton/van Duinen Kwintet mengt de scherpte van de Argentijnse tango met de vrijheid van jazz. Extreme articulatie, organische ritmes, ruimte voor improvisatie en zelfs een flirt met flamenco. Het resultaat is verrassend, vol energie en emotie. Op het programma staan veel nieuwe composities, tango's van Astor Piazzolla en enkele jazzstandards.

Zaterdag 13 juni, 2015
Tango Koffieconcert aan Zee
inloop v.a. 9.30, Concert start om 10.30u.

Strandtent De Fuut
Zuiderstrand 6, Strandslag 10
Den Haag

Concert inclusief Koffie met Gebak: €12,50.
Reserveren 070-3549074 info@defuut.nl

Tango de Barrio in De Nieuwe Regentes

Zwembad De Regentes
Op zaterdag 25 april werk ik mee aan een grote tango avond in Den Haag: Tango de Barrio. Georganiseerd door De Nieuwe Regentes - het theater dat vroeger een zwembad was. Samen met topmuzikanten als Ivo De Greef (El Despues) en Jan Willem Troost (Carel Kraayenhof Ensemble) laten we horen hoe divers de stijlen en kleuren van de Argentijnse tango zijn. Daarbij is er extra ruimte voor de dans: er zijn dansoptredens en tijdens een groot deel van de concerten (van onder meer orquesta típica Del Mosa uit Den Haag) kun je zelf dansen!

Zaterdag 25 april 2015, 20:00
De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63 Den Haag

Del Mosa in de Haagse bibliotheek

OT Del Mosa
Op zaterdag 28 maart speelt het Haagse amateur orkest Del Mosa een concert in bibliotheek Nieuw Waldeck in Den Haag. Del Mosa bestaat al sinds 1996 en heeft een enorm repertoire opgebouwd - waarvan ik het meeste gearrangeerd heb. Dit concert zal de nadruk wat meer op hedendaagse tango liggen en spelen we ook verschillende nummers van Astor Piazzolla.
Del Mosa bestaat uit drie balgspelers, negen strijkers, piano, contrabas en een zangeres.

Zaterdag 28 maart 2015, 15:00
Concert bibliotheek Nieuw Waldeck
Rossinilaan 141 Den Haag
Gratis, reserveren noodzakelijk

La Tabú op Neo-salon in Arnhem

La Tabú
Met La Tabú speel ik op 22 november in tangoclub Flor de Fango in Arnhem. Normaal spelen tangomuzikanten vaststaande muziek waarop de dansers op de vloer naar hartelust kunnen improviseren. Maar waarom zouden de musici niet óók improviseren? Dat is het uitgangspunt van het experiment dat LaTabú heet. Daarbij gaat de aandacht uit om het uitstekend dansbaar te houden.

Zaterdag 22 november 2014, 20:30 - 00:30
Neo-salon in Flor de Fango
Wezenstraat 5A Arnhem
entree €12


Walton/van Duinen op salon TangoBeso in Duitsland

Walton/vanDuinen
Walton/van Duinen speelt binnenkort voor de eerste maal als duo over de grens. Op 29 november zijn we te gast op salon TangoBeso in Moers. In het Duits klinkt dat zo: “Zu Gast haben wir mit Walton & van Duinen zwei excellente Musiker, die sehr gut tanzbare Musik spielen.”

zaterdag 29 november 2014, 20:30
TangoBeso
Wall-Zentrum, Neuer Wall 2, Moers
entree €14


Walton/van Duinen voor baby's in Utrecht

tango babies
Op zondag 7 december speelt Walton/van Duinen weer een babyconcertje in Utrecht. Een heel leuk concept voor jonge ouders die samen met hun baby naar een concert kunnen. We hebben al een paar keer eerder voor de allerjongsten gespeeld en weten nu dat tango ook heel geschikt is voor baby’s. En hun ouders natuurlijk.

Zondag 7 december 2014, 10:00 (evt ook 11:30)
Babyconcertje
Buurthuis de Drie Kronen
Oude Gracht 227 Utrecht
entree 12 euro pp of 20 euro per gezin

Gastoptreden bij de KarenB in De Fuut, Den Haag

De KarenB
Op vrijdag 18 juli ben ik te gast bij de band De KarenB in strandtent De Fuut. DeKarenB is een band rond singer-songwriter Karin Camerik. Hun muziek is moeilijk in een hokje te stoppen maar doet qua instrumentatie soms in de verte denken aan Tom Waits. Het beste kun je zelf komen luisteren en kijken naar dit eigenwijze Haagse gezelschap.

Vrijdag 18 juli 20:30
De Fuut
Zuiderstrand 6, strandslag 10, Den Haag

Walton/van Duinen op de FoyerSalon in Hoorn

SalonFoyer[3]
Op zaterdag 30 augustus speel ik met het duo Walton/van Duinen op de jaarlijkse milonga in de foyer van Het Park, de schouwburg in Hoorn. De milonga wordt georganiseerd door Tango Porteñas, een enthousiaste club dansers in Noordholland. De uitzichten op de ondergaande zon schijnen prachtig te zijn, dus het wordt een mooie avond.

zaterdag 30 augustus 2014, 20:00 - 24:00
FoyerSalon in Het Park
Westerdijk 4, Hoorn
entree 10 euro
gratis voor niet-dansers

Compact Concert Club in Bimhuis, Amsterdam

Martin Fondse
Op 20 september speel ik met de Compact Concert Club in het Bimhuis in Amsterdam. Dit is een project rond pianist/componist Martin Fondse met een aantal improviserende en componerende muzikanten die elkaar via Buitenkunst kennen. Elke muzikant brengt iets mee uit zijn vakgebied, cross-over verzekerd. Martin Fondse piano/vibrandoneon, Niki Jacobs zang, GerritJan Binkhorst saxen/fluiten, Gerard van Duinen bandoneon, Hidde Roorda bas, Martin Gort conga/percussie, Hans Hasebos marimba/drums/laptop

Zaterdag 20 september 2014, 20:30
Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam
entree € 20

Walton/van Duinen op de Waterlelie in Leiden

waterlelie_26_mei_12_070_20130122_1174047123
Op zaterdag 14 juni 2014 speel ik met duo Walton/van Duinen op salon de Waterlelie in Leiden. Een bijzondere milonga, in de prachtige muziektent in het Leidse Hout - buiten dus! Er hangt altijd een mooie sfeer, en iedereen neemt zelf iets te eten of te drinken mee.
Walton/van Duinen speelt nieuwe dansbare tango. Wij leggen de nadruk op onze eigen nummers, aangevuld met klassiekers. Als duo zijn we gewend speels en uitdagend te spelen, en snel op elkaar te reageren. Uiteraard spelen we flink wat nummers van onze CD The World Needs Tango.

zaterdag 14 juni 2014, 15:00 - 19:00
Salon de Waterlelie
Muziektent Leidse Hout, Houtlaan 100, Leiden
entree gratis.
check bij slecht weer de website!

Tango a la Carte in Alkmaar

Tango a la Carte
21 juni 2014 is de belangrijkste dag van het jaarlijkse tangofestival Tango a la Carte in Alkmaar. Ik treed die middag op met het Orquesta TangoArtiance van de plaatselijke muziekschool. In de avond is de Gran Noche, en dan dirigeer ik het Tango Orkest Amsterdam. Verder kun je in de middag ook luisteren naar het studentenorkest OTRA uit Rotterdam, en zijn er workshops, een tangomarkt, dansoptredens en meer.

Tango a la Carte
De Grote of Sint Laurenskerk, Alkmaar
13:00 - 17:00 vrij entree
20:00 - 00:30 Gran Noche, entree € 15

Tango Orkest Del Mosa op Zeeheldenfestival, Den Haag

Orquesta Típica Del Mosa treedt op 5 juli weer op op het gemoedelijke Zeeheldenfestival in Den Haag. Het grote podium staat op het statige Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier. Orquesta típica Del Mosa is een haags tango-orkest en bestaat al sinds 1996. Wat gestart is als een kennismakingscursus bij Het Koorenhuis, en zich daarvan losgemaakt heeft in 2006, is nu uitgegroeid tot een hecht (amateur) orkest met 15 spelers. Normaal dirigeer ik het orkest, maar voor dit concert zal ik eerste bandoneon spelen.

zaterdag 5 juli 2014, 12:45
Zeeheldenfestival
Prins Hendrikplein, Den Haag
entree gratis

Tango Orkest Amsterdam in Los Sabados, Amsterdam

TOA
Tango Orkest Amsterdam is een 16-koppig Orquesta Típica dat bij voorkeur voor tangodansers speelt. Een krachtig sound, met veel strijkers, bandoneons, een zanger en een zangeres. TOA sluit het voorjaarsproject af met een optreden op de befaamde Salon de Los Sabados in de Academia de Tango. Ik ben de vaste arrangeur en dirigent van deze ambitieuze amateurgroep. De avond zal beginnen met een demonstratie van klassieke tango-pianolarollen.

Zaterdag 28 juni 2014, 22:00
Academia de Tango
Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam
entree €10

La Tabú op jubileumsalon El Tren in Haarlem

Op zondag 16 februari speelt La Tabú op een heel bijzondere locatie: de wachtkamer 1e klasse op perron 3 van het station in Haarlem. Stichting El Compas bestaat dan 12,5 en viert dat met een feestelijke danssalon met livemuziek. La Tabú improviseert - net als de dansers. Tango like you never heard before!

Zondag 16 februari 2014, 20:00
Station Haarlem perron 3
entree 10 euro

La Tabú in Fresing, Duitsland

Improvisatie-tagokwartet La Tabú speelt op 1 maart 2014 haar eerste concert over de grens. We reizen af naar Freising bij München voor de feestelijke salon in het tangoweekend van het TanzSportCentrum Freising.

zaterdag 1 maart 2014, 21:00
TSZ Freising, Schulstrasse 10, 85356 Freising-Attaching
entree €18

La Tabú zondagochtendconcert in Zevenaar

La Tabu
Op zondagochtend 9 februari speelt La Tabú een koffieconcert in het Filmhuis in Zevenaar. Normaal treedt La Tabú alleen voor dansers op, maar dit concert wordt voor zittend publiek. Tenminste, dat nemen we aan. La Tabú schuwt de uitdaging niet - elk concert is uniek omdat het 100% geïmproviseerde muziek is!

Zondag 9 februari 2014, 11:00
Filmhuis Zevenaar
Wittenburgstraat 14, Zevenaar
entree 10 euro

Walton van Duinen Kwintet in Antwerpen

Op zondag 8 december is het Walton van Duinen kwintet uitgenodigd voor de tangodag in de serie Winter in Antwerpen. Het kwintet met de unieke samenstelling (bandoneon, gitaar, saxofoon, klarinet en contrabas) speelt in de Spiegeltent op de Groenplaats in het historische centrum van de stad. De toegang is gratis en wie op tijd is kan om 13:30 een ‚dansinitiatie’ doen!

zondag 8 december 2013, 15:00-16:30
Spiegeltent
Groenplaats, Antwerpen
toegang gratis
tot 20:00 dansen met Tango aan de Stroom

Tango Orkest Amsterdam

Flyer tango orkest Amsterdam -02
In het weekend van 14 en 15 december sluit Tango Orkest Amsterdam weer een project af. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan nieuwe en bestaande stukken, die we voor de tangodansers en luisteraars zullen spelen in Den Haag en Amsterdam. TOA is een traditioneel orquesta típica met twee bandoneons, accordeon, negen violen, cello. piano, contrabas, een zanger en een zangeres.

Zaterdag 14 december 16:00
Milonga Dorada
Kijkduinpark, Den Haag
entree 12 euro

Zondag 14 december 16:00
Milonga de los Alumnos
Academia de Tango
Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam

La Tabú speelt op kerstsalons

La Tabu
La Tabú is een bijzondere tangoband: elke optreden is anders, want de groep improviseert. Net als de dansers in de milonga...
Deze maand speelt de groep twee keer op kersmilonga’s in Amsterdam en Arnhem. Je kunt dus gerust twee dagen achter elkaar komen dansen, en luisteren of er inderdaad geen twee nummers hetzelfde zijn!

zaterdag 21 december 2013, 21:00
Kerstsalon in Tango Talks
Baarsjesweg 202, Amsterdam
entree €15

zondag 22 december 2013, 16:00
Té Danzante in Flor de Fango
Wezenstraat 5a, Arnhem
entree €13

Pinta Brava in Amersfoort

Pinta Brava
Trio Pinta Brava is de samenwerking tussen Walton/van Duinen en de Argentijnse zanger Guillermo Rozenthuler. We zien elkaar niet zo vaak, want Guillermo woont in London. Maar als we samenspelen is de energie echt ongekend.

Op zaterdag 12 oktober spelen de op de Gran Salon de Tango van Cheek2Cheek in Amersfoort. Een mooie avond met uitstekende DJ en zelfs schoenenverkoop!

zaterdag 12 oktober 2013 20:00 - 00:30
Salon Cheek2Cheek in het Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8, Amersfoort
entree €10

Del Mosa en boekpresentatie in Den Haag

Tango lied van Buenos Aires
Joep à Campo vertaalde een flink aantal klassieke tangoteksten in het Nederlands. Zijn boek Tango - lied van Buenos Aires is sinds kort verkrijgbaar en zal op 13 oktober 2013 worden gepresenteerd in De Regentenkamer in Den Haag tijdens een concert van Orquesta Típica Del Mosa. Dit Haagse amateurorkest staat inmiddels bekend om haar aansprekende zondagmiddagconcerten. Uiteraard spelen zij een aantal tangos waarvan Joep de tekst zal toelichten!zondag 13 oktober 2013, 15:30
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree €12,50

Pinta Brava in Engeland

Vanaf 18 oktober speel ik weer een intensief weekend concerten in het Verenigd Koninkrijk. Samen met gitarist Mirek Walton en zanger Guillermo Rozenthuler spelen we als trio Pinta Brava op danssalons, doen we een concert en zelfs een trouwfeest.

vr 18 oktober FfS Fleet, milonga
za 19 oktober White Rock Milonga, Hastings
zo 20 oktober Concert Corrientes Social Club London

Walton/van Duinen op tangofestival Haarlem

EL TREN
Op zondag 15 september 2013 speel ik met het Walton/van Duinen Trio op de slotavond van het tangofestival ToDo Tango in Haarlem. Op een wel heel bijzondere locatie: spoor 3 van het station in Haarlem. De klassieke, met donker hout afgewerkte wachtruimte is een prachtige plek om te dansen. Of om te luisteren en kijken!

zondag 15 september 2013, 20:00-24:00
Milonga El Tren
Wachtkamer perron 3
station Haarlem
Entree € 10
Walton/van Duinen Kwintet aan zee!

WaltonVanDuinen Kwintet
Het Walton/Van Duinen Kwintet heeft een unieke bezetting: bandoneon, saxofoon, (bas)klarinet, gitaar en contrabas. Deze bijzondere uitbreiding van Walton/Van Duinen, met twee blazers zorgt voor een rijk palet aan kleuren. Het heeft de combinatie van de scherpte van tango met de ontspannen vrijheid van jazz. Een concert van het kwintet is een avontuurlijke reis langs uitersten: gepassioneerde melodieën, jazzy harmonieën, swingende grooves en intieme momenten.

Zondag 21 Juli 2013, 10:00
Koffieconcert aan zee
Strandtent De Fuut
Zuiderstrand paal 10, Kijkduin
entrée inclusief koffie en gebak € 12,50
reserveren aangeraden 070 354 9074

Orkest Esquina de Abajo op Texel

Esquina de Abajo
Het Orquesta Típica Esquina de Abajo is ontstaan naar aanleiding van een workshopweek in Haarlo in 2009. De deelnemers waren erg enthousiast en wilden na de week samen blijven spelen, ook al woonden ze verspreid over het hele land. Een van de bandoneonspelers woont zelfs op Texel.
In juli komt de groep daarom eens de andere kant op, náár Texel om enkele concerten te doen. Esquina de Abajo (Janboerenfluitjes-spaans voor Achterhoek) heeft tien leden: twee violen, dwarsfluit, klarinet, twee bandoneons, accordeon, piano, contrabas en zang. Ik dirigeer, en heb ook de arrangementen geschreven.

zaterdag 6 juli 2013, 20:00 - 23:00
Milonga De Krim
Roggeslootweg 1, De Cocksdorp
entree gratis

zondag 7 juli 2013, 11:00
Koffieconcert Maartenhuis
Ruijslaan 81, De Koog
entree gratis

Walton/Van Duinen in Pulchri, Den Haag

coverExtaze7
Extaze is een vrij nieuw literair tijdschrift met als basis Den Haag. Samen met Mirek Walton speel ik een kort concert bij de presentatie van het nieuwste nummer. Het thema van dit nummer is „de mens in de afgebakende ruimte”. We leven in een controle-maatschappij, waarin we het idee hebben dat we vrij zijn,
maar in feite keurig doen wat de markt ons voorschotelt. Hoe kunnen we aan deze disciplinering ontsnappen en een vorm van zelfstilering vinden, een vorm van autonomie? Door verantwoordelijkheid voor je daden te ontwikkelen op beperkte schaal?

Donderdag 11 juli 2013, 20:00
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15, Den Haag
entree € 5

Walton/Van Duinen op festival Zutphen

Op zondag 28 juli 2013 speel ik samen met Mirek Walton op de stadsfeesten Zutphen. Overal in de oude binnenstad is muziek en dans: het festival heet die dag Poppen aan het Dansen!

zondag 28 juli 2013, 12:00 - 19:00
Stadsfeesten Zutphen
entree gratis

Tango Orkest Amsterdam in Utrecht, Alkmaar en Amsterdam

Tango Orkest Amsterdam bestaat inmiddels al drie jaar en is gegroeid tot een geolied orkest met een breed, dansbaar repertoire. Een compleet orquesta típica met 9 strijkers, 2 bandoneons, accordeon, contrabas, piano en een zanger en zangeres. Binnenkort geeft TOA concerten als afsluiting van het voorjaarsproject.

zaterdag 15 juni, 15:00
Festival Tango A La Carte, Alkmaar

zondag 16 juni, 16:00
Milonga de los Alumnos, Amsterdam

zondag 23 juni, 15:00
Schiller Theater, Utrecht

Walton/Van Duinen spelen voor baby's

babyconcertjephoto
Babyconcertjes is een superleuk initiatief: jonge ouders kunnen hun baby meenemen naar een gezellig concert met huiskamersfeer. De kinderen mogen lekker rondkruipen en zijn tijdens het optreden meestal verbazend stil. Tango is natuurlijk wel heel lekker spannend en ritmisch om op mee te bewegen!

zondag 23 juni 2013, 11:00
Babyconcertje in De Kleine Dom
Lange Nieuwstraat 79, Utrecht
entree met koffie en taart € 11,50
Reserveren is noodzakelijk!

La Tabú in Culemborg

La-Tabu-dansant
La Tabú is een unieke tangogroep omdat elk concert 100% geïmproviseerd is. En dus 100% uniek. We spelen alleen voor dansers - een intense uitwisseling van energie en inspiratie. Eind van deze maand vindt je ons in Culemborg.

Zaterdag 25 mei 2013 21:00 - 01:00 (vooraf dansworkshop)
Salon De Fransche School
Havendijk 1, Culemborg
entree €10

Trio Pinta Brava terug in Engeland

Wessex Hotel
Samen met gitarist Mirek Walton en zanger Guillermo Rozenthuler spelen we op eerste Paasdag op het Eastern Tango Gala in het Wessex Hotel in Bournemouth (UK). Een mooie plek aan zee, waar de Argentijnse dansers Santiago en Sandra Monticelli twee dagen uitgebreide workshops geven.

zondag 31 maart 2013
Wessex Hotel
1-13 West Cliff Road, Bournemouth, Engeland
Entree £ 12
informatie: Bailarin Tango Club

Valentine Tango in Hastings, UK

Valentine Milona
Op vrijdag 15 februari speel ik samen met gitarist Alejandro Sancho en zanger Guillermo Rozenthuler een valentijns-dansconcert in Groot Brittannië. Hastings is een mooi historische plaats aan de zuidkust van Engeland, met een actieve tango-scene. We treden op als trio Pinta Brava.

Hastings Tango Club
Durbar Hall, Hastings Museum and Art Gallery
Johns Place, Behemia Road, Hastings
entree £ 12,00

Fadango op kasteel Keukenhof

Jeannine
Op 19 februari begeleid ik zangeres Jeannine Geerts met ons ensemble Fadango. Een verassende combinatie van tango en fado. Zet je hoofd stil en open je hart…


Dinsdag 19 februari 2013, 20:15
Concert Fadango
Kasteel Keukenhof
Keukenhof 1, LisseWalton/van Duinen in Centau Cheiron, Arnhem

Op zaterdagavond 15 december 2012 speel ik met het duo Walton/van Duinen op een sfeervolle milonga in Oosterbeek, net buiten Anhem.

Zaterdag 15 december 2012, 19:00 - 24:00
Salon Centaur Cheiron
De Concertzaal, Rozensteeg 3, Oosterbeek
entree €8

Tango Orkest Amsterdam in De Academia

Salon de Alumnos
Op zondagmiddag 16 december 2012 dirigeer ik het grote (amateur) orkest Tango Orkest Amsterdam op de Milonga de los Alumnos in de Academia de Tango in Amsterdam. Altijd een feest in unieke Argentijnse sfeer, vlak achter het Leidseplein. Tango Orkest Amsterdam presenteert haar najaarsproject van 2012 - heerlijke dansmuziek.zondag 16 december 2012, 16:00-20:00
Milonga de los Alumnos
Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam
entree €8

La Tabú op nieuwjaarssalon Arnhem

La-Tabu-dansant
Op zondag 6 januari 2013 speel ik met La Tabú op de nieuwjaarssalon van Flor de Fango. La Tabú speelt geen klassieke tangos, maar improviseert voor dansers zonder dat er veel is vastgelegd. Heel spannend maar uiterst dansbaar!Zondag 6 januari 2013, 16:00 - 21:00
Té Danzante Flor de Fango
Wezenstraat 5a, Arnhem
entree €12

Orquesta Del Mosa in milong Rosa, Utrecht

Salon Rosa
Op zaterdag 20 oktober 2012 speel ik met Del Mosa op salon Rosa. Orquesta Típica Del Mosa is het grootste tango-amateurorkest van Nederland. Onder leiding van bandoneonist/componist Gerard van Duinen spelen zij een selectie van traditionele en hedendaagse tango's: rauw, ritmisch en gepassioneerd. Met een indrukwekkende bezetting van bandoneons, accordeon, violen, altviolen, cello's, piana, contrabas en zang is het orkest een overweldigende ervaring. 

Zaterdag 20 oktober 2012
Salon Rosa in Sterrenzicht
Keerkringplein 40, Utrecht
entree €7

Walton/van Duinen in De Oranjerie, Arnhem

De Oranjerie
Samen met Mirek Walton speel ik op zondag 29 januari weer in de Oranjerie in Arnhem. Een prachtige zaal in het Landgoed Groot Warnsborn met uitzicht op de Engelse terrastuinen. En een prachtige sfeer!


zondag 28 oktober 2012, 16:00 - 21:30
De Oranjerie
Bakenbergseweg 277, Arnhem
entree €12

Orquesta Del Mosa op Zango Festival

Het Haagse tango orkest Del Mosa is dit jaar uitgenodigd voor het Zango-festival in Haarlem. Ik dirigeer het amateur orkest nu al ruim vijf jaar en schrijf de arrangementen. Het Zango festival combineert zang en tango, en wil zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met tango. We spelen op de slotavond, in het voorprogramma van het Nederlands-Argentijnse orkest Tango Masivo.

zondag 9 september, 20:30 - 00:30
Slotmilonga Zango Festival
Spiegeltent
Grote Markt, Haarlem
entree €15

Walton/van Duinen Kwintet in Nederland

Walton/van Duinen Kwintet
Waar hoor je ooit een combinatie van bandoneon, saxofoon, (bas)klarinet, gitaar en contrabas? Het Walton/van Duinen Kwintet mengt de scherpte van de Argentijnse tango met de vrijheid van jazz. Extreme articulatie, organische ritmes, ruimte voor improvisatie en zelfs een flirt met flamenco. Het resultaat is verrassend, vol energie en emotie. Op het programma staan veel nieuwe composities, tango's van Astor Piazzolla en enkele jazzstandards.

Midden in de zomer spelen we twee concerten in Nederland. Dat mag je niet missen!

vrijdag 3 augustus, 22:00 - 02:00
Milonga de los Viernes
Academia de Tango, Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam
entree € 5

zaterdag 4 augustus 10:45
Tango aan zee!
Koffieconcert in strandtent De Fuut
Zuiderstrand 6, Paal 10, Den Haag
entree € 12,50 met koffie en gebak

Walton/van Duinen Kwintet in Duitsland

Walton/van Duinen Kwintet
Het Walton/van Duinen Kwintet is uitgenodigd voor het Summerwinds festival: een zomerfestival voor houtblazers. Het Walton/van Duinen Kwintet mengt de scherpte van de Argentijnse tango met de vrijheid van jazz. Extreme articulatie, organische ritmes, ruimte voor improvisatie en zelfs een flirt met flamenco. Het resultaat is verrassend, vol energie en emotie.

zondag 19 augustus 2012, 17:00
Summerwinds Festival
Haus Siekmann, Weststrasse 18, Sendenhorst (Duitsland)
entree € 20

Walton/van Duinen met Guillermo Rozenthuler in Engeland

Guillermo Rozenthuler
Samen met Mirek Walton componeer ik regelmatig voor ons duo. Sinds een jaar maken we ook gezongen tangos, waarbij de tekst geschreven wordt door de Argentijnse zanger Guillermo Rozenthuler. Binnenkort treden we ook weer met hem op - ditmaal in het Verenigd Koninkrijk!

zaterdag 24 augustus 2012, 20:30 - 01:00
Bailarin Tango Club Gala
Ambassador Suite, Carrington House Hotel
Knyveton Road, Bournemouth (UK)
entree £ 18,00

La Tabú in Flor de Fango, Arnhem

flor de fango, Humphrey
Op zondagmiddag 3 juni speelt La Tabú in Flor de Fango, Arnhem. La Tabú speelt geïmproviseerde tango. Verrassend, inventief en anders! Maar altijd dansbaar en zeer energiek. Flor de Fango is een intieme tangoclub in het centrum van Arnhem.

Flor de Fango, The Danzante
Wezenstraat 5A
16:00 - 22:00
entree € 12

Walton/van Duinen in El Tren, Haarlem

Op zondag 17 juni speel ik met het Walton/van Duinen in salon El Tren in Haarlem. Een prachtige lokatie, namelijk de wachtkamer eerste klasse op het station. Hoog, statig en veel donker hout. Buiten staan verbaasde treinreizigers te kijken naar de tangodansers binnen. Kom luisteren en dansen!

Zondag 17 juni 2012, 19:00-23:30
El Tren (tangoschool El Compas)
Station Haarlem, perron 3A
entree € 10

Walton/van Duinen op Festival Tango a la Carte, Alkmaar

Tango a la Carte
Met mijn duo Walton/van Duinen speel ik op vrijdag 29 juni op het jaarlijkse festival Tango a la Carte in Alkmaar, in het filmtheater Provadja. We spelen een klein concert voorafgaand aan de film El Sonido de Bandoneon. Na de film spelen we nog voor de dansvloer.

vrijdag 29 juni 2012, 20:00
concert en milonga Theater Provadja
Verdronkenoord 12, Alkmaar

entree € 8,50 inclusief film!


Walton/van Duinen in Salon de los Sabados

Salon De Los Sabados
De Academia de Tango is de oudste tangoschool van Nederland. Vlak achter het Leidseplein in Amsterdam wordt in zeer Argentijnse sferen gedanst. Op 25 februari is het Walton/van Duinen trio te gast op de befaamde Salon de los Sabados. Dansen en luisteren tot diep in de nacht!

zaterdag 25 februari 2012, 22:00
Salon de los Sabados
Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam
entree € 10

Walton/van Duinen in Palais de Glace

Donderdag 2 februari speel ik met gitarist Mirek Walton in de intieme milonga Palais de Glace. Heel charmant op de bel-etage van de Bakkerswinkel aan de Torenstraat in het centrum van Den Haag. Het is feest van een van de vast bezoekers van de salon viert zijn verjaardag!

Donderdag 2 februari 2012, 20:00 - 23:00
Palais de Glace in de Bakkerswinkel
Torenstraat 142, Den Haag
entree € 3

Orquesta Tipica Del Mosa in De Regentes, Den Haag

Orquesta Tipica del Mosa
Orquesta Típica Del Mosa is het grootste tango-amateurorkest van Nederland. Onder leiding van bandoneonist/componist Gerard van Duinen spelen zij een selectie van moderne en hedendaagse tango's: rauw, gruizig en gepassioneerd. Met een indrukwekkende bezetting van bandoneons, accordeon, violen, altviolen, cello's, piana, contrabas en zang is het orkest een overweldigende ervaring. 

Theater de Regentes organiseert een bijzondere voorstelling. Binnen een uur bezoekt u vier verschillende sneak-previews in aparte ruimtes van dit voormalige zwembad.

Woensdag 21 december 2011, 20:15
PIEK!
Theater De Regentes
Weimarstraat 63, Den Haag
entree € 16 incl drankje

Del Mosa in salon Rosa, Utrecht

Del Mosa
Het grote tango orkest Del Mosa zal op 21 januari optreden op de maandelijkse salon Rosa in Utrecht. Speciale aanleiding voor dit concert is de tangovakantie die Tangoschool Carla Somer organiseert in de meivakantie. Het Haagse tango orkest zal die week in Zwitserland voor elke avond live muziek zorgen.

Orquesta Típica Del Mosa is het grootste tango-amateurorkest van Nederland. Onder leiding van bandoneonist/componist Gerard van Duinen spelen zij een selectie van moderne en hedendaagse tango's: rauw, gruizig en gepassioneerd. Met een indrukwekkende bezetting van bandoneons, accordeon, violen, altviolen, cello's, piana, contrabas en zang is het orkest een overweldigende ervaring. 

Zaterdag 21 januari 2012
Salon Rosa in Sterrenzicht
Keerkringplein 40, Utrecht
entree €7

Walton van Duinen in Top Theater, Nijmegen

Tango El Corte
Het Walton/van Duinen Trio speelt op 28 januari in het Top Theater in Bemmel. Altijd al een keer passioneel over de dansvloer willen zwieren? Dit is uw kans. Twee docenten van Tangoschool El Corte uit Nijmegen geven een bevlogen workshop tangodansen. Een dans met een gepassioneerd en mystiek karakter. U krijgt uitleg over de oorsprong en de bijzonderheden van de dans. Met het trio zullen we de dansers begeleiden en een concert geven.

Zaterdag 28 januari 2012, 20:30
Top Theater, van Ambestraat 1, Bemmel
Reserveren kan hier
entree € 15


Walton van Duinen in de Oranjerie, Arnhem

De Oranjerie
Samen met Mirek Walton speel ik op zondag 29 januari weer in de Oranjerie in Arnhem. Een prachtige zaal in het Landgoed Groot Warnsborn met uitzicht op de Engelse terrastuinen. En een prachtige sfeer! Franc Duking van Amor de Tango organiseert voorafgaand aan de milonga een workshop waar Walton/van Duinen aan zal meewerken.zondag 29 januari 2012, 16:00 - 21:30
De Oranjerie
Bakenbergseweg 277, Arnhem
entree €10

Nieuwjaarsconcert met Koninklijke Harmonie Gronsveld

Nieuwjaarsconcert
Op 7 januari 2012 speel ik als solist bij het nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld. Naast een aantal orkestrale stukken van Astor Piazzolla speel ik enkele solostukken.

zaterdag 7 januari 2012, 19:30
Showroom garage REGIE
Heerdersdwarsstraat 36, Maastricht
entree € 10,00

Tango Orkest Amsterdam geeft concerten

Tango orkest Amsterdam
Op 17 en 18 december treed ik weer op als dirigent van het Tango Orkest Amsterdam. Dit projectorkest heeft een klassieke tipica-bezetting met bandoneon, strijkers, piano, contrabas en twee zangers. Het repertoire is op dansers afgestemd, maar er zitten een paar uitdagende moderne stukken tussen!

17 december 2011, 20:30
Salon Rosa, Keerkringplein 40, Utrecht
entree € 7,00

18 december 2011, 16:00
Milonga de los alumnos
Academia de Tango, Korte Leidsedwarsstraat 12. Amsterdam
entree € 5,00

Walton/van Duinen in Lunes, Haarlem

We zijn heel vereerd om dit jaar nog een keer uitgenodigd te worden door El Compas om het seizoen af te sluiten. We spelen na de reguliere danslessen vanaf 21:30 in het Spaarnehuys. Lekker dansen voor de kerstdrukte begint…

Maandag 19 december 2011, 21:30
Salon Lunes in het Spaarnehuys
Donkere Spaarne 52, Haarlem
entree € 3,00

Fiesta Latina met harmonie Geulle

Fiesta Latina
Op 6 november 2011 ben ik als solist te gast bij de harmonie St. Caecilia uit Geulle. We spelen een aantal tango’s waaronder het befaamde Adios Nonino. Het is prachtig om te horen hoe de bandoneon samenklinkt met de houtblazers van de harmonie. Bij het concert is een dansoptreden van Pim en Cäte. Het concert is al enige tijd uitverkocht.

Zondag 6 november 20:00
Asta Theater
Markt 6a Beek
entree € 7,50

Concerten met groot orkest Del Mosa

Op 13 en 20 november dirigeer ik twee concerten van het Haagse amateur tango orkest Del Mosa. Een indrukwekkende bezetting met in totaal 15 muzikanten. Het repertoire loopt uiteen van klassieke tango’s tot nieuwe composities - waaronder enkele van mij. Het concert in Den Haag is een luisterconcert, in de Academia in Amsterdam spelen we voor de dansers!

zondag 13 november, 16:00
Regentenkamer
Cort Heyligerstraat 4, Den Haag
entree € 10

zondag 20 november, 16:00
Academia de Tango
Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam
entree € 5

La Tabú in AMP, Arnhem

La Tabú
La Tabú is een nieuw tangokwartet dat alle muziek ter plekke improviseert. Geen tangoklassiekers dus, maar spannende, interactieve en vooral dansbare muziek. Op donderdag 17 november spelen we in AMP in Arnhem: een platform voor nieuwe muziek. Er is een kleine dansvloer beschikbaar!

Donderdag 17 november 2011, 21:00
AMP@Bosch OneNightstAMP
Apeldoorsestraat 4A, Arnhem
entree € 6

Walton/van Duinen in De Regentes, Den Haag

El Despues
Op vrijdag 18 november speelt het Walton/van Duinen trio in theater de Regentes in Den Haag op de milonga na het concert van El Despues. Een prachtige combinatie: eerst luisteren naar de originele muziek van het kwintet uit Parijs, daarna dansen op de originele muziek van ons trio. El Despues presenteert haar nieuwe cd Como un Tren.Vrijdag 18 november, 20:15
Theater de Regentes
Weimarstraat 63 Den Haag
entree € 19,50

Walton/van Duinen in Milonga Alegre, Nijmegen

Milonga Alegre
Op 8 oktober 2011 viert milonga Alegre in Nijmegen haar tweejarig bestaan met een concert van Walton/van Duinen.


zaterdag 8 oktober 2011, 20:30 - 01:00
Tweejarig bestaan Milonga Alegre
Van Slichtenhorststraat 81, Nijmegen
entree € 8,00

Walton/van Duinen met Guillermo Rozenthuler

Guillermo Rozenthuler
De Argentijnse zanger Guillermo Rozenthuler is in oktober in Nederland voor drie concerten met Walton/van Duinen. Sinds het succesvolle optreden in de Bergkerk in Deventer vorig jaar hebben we uitgekeken naar een nieuwe gelegenheid om met Guillermo op te treden. Zijn gepassioneerde zang vult ons duo perfect aan.
zaterdag 15 oktober 2011, 19:45
Concert/salon De Toonzaal
Prins Bernhardstraat 4-6, Den Bosch
entree € 15,50

zondag 16 oktober 2011, 16:00
Concert De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree € 10

dinsdag 18 oktober 2011, 20:15
Concert Het Koetshuis
Kasteel Keukenhof, Lisse
entree € 17,50

Walton/van Duinen op jubileumsalon Amor de Tango

Groot Wansborn
Op zondag 25 september speel ik met mijn duo Walton/van Duinen op de jubilieumsalon van Amor de Tango. Extra feestelijk omdat dit de eerste salon op een nieuwe locatie is: de Orangerie van Kasteel Groot Wansborn bij Arnhem.

zondag 25 september, 16:00 - 21:00
Salon de Orangerie
Bakenbergseweg 277, Arnhem
entree € 8,00

La Tabú op Taboe Tango Salon, Austerlitz

La Tabú

Met het nieuwe kwartet La Tabú speel ik op 30 september 2011 op de maandelijkse Taboe Tango Salon. La Tabú improviseert tango voor dansers - een nieuw concept dat veel aandacht trekt. De open sfeer en het enthousiasme van de Taboe-dansers is een perfecte gelegenheid om kennis te maken met de indringende tango van La Tabú.

vrijdag 30 september 2011, 21:00 - 01:30
Taboe Tango Salon
Woudenbergseweg 4, Austerlitz
entree € 10,00

Walton/van Duinen op Zomerterras, Vlaardingen

Op zondagmiddag 31 juli speel ik met het Walton/van Duinen trio in Vlaardingen op het Zomerterras festival. Het Zomerterras is een bijzonder festival. Bijzonder vanwege de duur (vier weekeinden), het programma (pop, wereldmuziek, jazz, klassiek, grootschalig locatietheater, straattheater, beeldende kunstprojecten, poëzie en dans) en sfeer (ontspanning, ontwapening, ontmoeting, inspiratie, verwondering en gezelligheid)...

Zondag 31 juli 2011, 12:00 - 13:00
t Hof/Oranjepark, Vlaardingen
gratis

Concert tango orkest Del Mosa in Den Haag

Flyer Del Mosa
Het amateur tango orkest Del Mosa geeft weer een concert in de Haagse Regentenkamer op zondagmiddag 3 juli. Sinds vier jaar dirigeer ik deze groep van ruim 15 muzikanten en schrijf ik hun arrangementen. Een traditioneel orquesta tipica met bandoneons, accordeon, violen, altviolen, cello’s, piano, contrabas en zangeres. Het repertoire is zeer divers, maar voor dit concert hebben we vrij veel moderne stukken gekozen.

Reserveren is aanbevolen: de concerten van Del Mosa in de Regentenkamer zijn altijd heel populair.

zondag 3 juli 2011, 16:00
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree € 10,00

Experiment op Taboe Tango Camp

Taboe Tango Camp
Van 10 tot en met 16 juli 2011 is het 8e Taboe Tango Camp in Austerlitz. Heel veel dansen, maar ook heel veel aandacht voor muziek. Samen met muzikanten als Tjerk van der Ham, Boris Franz en Onan Van de Weyer ga ik elke avond op de salon een set nieuwe dansmuziek spelen. Heel experimenteel, want we hebben steeds maar één dag om een nieuwe stijl te bedenken en in te studeren. In het Taboe Camp komen dit jaar 185 deelnemers uit 18 landen. Het is al een tijdje uitverkocht, maar we zullen zo veel mogelijk muziek delen op internet! Luisteren? Via Soundcloud of zoek op Taboe Tango op Youtube. Of volg me via Facebook of Twitter, dan krijg je alle actuele posts.

Presentaties Tango Orkest Amsterdam

Flyer Tango Orkest Amsterdam
Tango Orkest Amsterdam is een project-leerorkest. Het bestaat uit vier bandoneons, 5-7 violen, cello, piano, contrabas en twee zangers. Het voorjaarsproject is bijna afgerond, en wordt besloten met twee concerten in Amsterdam.

26 juni 2011, 20:00
muziekmakerscentrum Muzyq
Atlantisplein 1, Amsterdam
entree: € 5,00

17 juli 2011, 16:00 - 19:30
Academia de Tango
Salon de los Alumnos
Korte Leidsedwarsstraat 12, Amsterdam
entree € 5,00

Walton/van Duinen in De Oude Remise, Bad Nieuweschans

Op zondag 5 juni speelt Walton/van Duinen op de feestelijke milonga De Oude Remise in Bad Nieuweschans. De milonga wordt georganiseerd door tangoschool La Escuela van Bettie Bolks.

Zondag 5 juni 2011, 18:00 - 22:00
Salon in De Oude Remise,
Oudezijl 1, Bad Nieuweschans
entree € 10

Walton/van Duinen in Salon Lunes, Haarlem

Op maandag 27 juni vanaf 21:30 speelt het Walton/van Duinen Trio op de laatste salon Lunes van het seizoen. Na onze #milongacrash in april was het bestuur van El Compas zo enthousiast dat ze het trio uitnodigen om het seizoen feestelijk af te sluiten. We spelen dit optreden weer met bassist Alexander Vocking

maandag 27 juni 2011, 21:30 - 00:00
Salon Lunes in het Spaarnehuys
Donkere Spaarne 54, Haarlem
entree € 5,00

Walton/van Duinen in De Regentenkamer, Den Haag

Op zondag 10 april geeft mijn duo Walton/van Duinen een concert in De Regentenkamer in Den Haag. Speciale gast is zangeres Mirre Valkenburg. Het wordt een afwisselend en meeslepend concert.

zondag 10 april 2011, 16:00
De Regentenkamer, Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree € 10,00

Tango Orkest AmsterdamHet Tango Orkest Amsterdam is een projectorkest dat is ontstaan naar aanleiding van de workshops die ik dit voorjaar voor het Concertgebouw gaf. Een aantal enthousiastelingen heeft een vereniging opgericht en zelfs een subsidie voor dit project gekregen. Met twee pianisten, contrabas, drie bandoneons, zes violisten, altviool, twee cellisten en twee zangers een overweldigend orquesta tipica.

Het volgende project begint eind maart. Interesse? Neem dan contact op met Jankoen de Haan of Pamela Mercera.

Walton/van Duinen in Het Oude Postkantoor, Hilversum

Het Oude Postkantoor
Op vrijdag 4 februari speelt Walton/van Duinen op de nieuwe salon Het Oude Postkantoor in Hilversum. Deze milonga is een initiatief van DJ Arthur, die daarmee een impuls geeft aan het dansen op livemuziek.

Vrijdag 4 februari, 20:00 - 01:30
Tango in Het Oude Postkantoor
Kerkbrink 16, Hilversum
entree € 8,00

AFGELAST: Walton/van Duinen in het Meterhuis

Het concert van het Walton/van Duinen duo op 30 januari in het Meterhuis in Haarlem. gaat helaas niet door

Tango orkest Del Mosa in Den Haag

Orquesta Tipica Del Mosa
Sinds een jaar of vier ben ik dirigent en arrangeur voor Orquesta Tipica Del Mosa. Een Haags tango ensemble dat is uitgegroeid van een kennismakingscursus op de muziekschool tot een hecht orkest. Een indrukwekkende bezetting met drie bandoneons, accordeon, zeven (alt)violen, twee cello’s, piano, contrabas en zang. Het repertoire laat de diversiteit en rijke geschiedenis van de Argentijnse tango horen. We spelen traditionele tango’s maar ook nieuwe composities van onder meer Julian Peralta, Carel Kraayenhof en mijzelf.

28 november 2010, aanvang 16:00
Regentenkamer, Cort Heyligersstraat 5 Den Haag
entree €10 (voorverkoop € 7,50)
informatie en voorverkoop hier

Gerard solist bij Harmonie St Caecilia in Swalmen

Hoornisten hamronie St Ceacilia (foto Marcel Berbers)
Op zondag 14 november speel ik als solist bij de Harmonie Sint Caecilia in Swalmen (Limburg). De Société Ste Cecile is een vriendenclub van Koninklijke harmonie Sint Caecilia uit Swalmen. De gemiddeld 120 participanten per jaar steunen de harmonie al jaren moreel en financieel. Dit jaar bestaat de Société 20 jaar. Reden voor een feest. En dat vindt de harmonie ook. Speciaal voor de participanten, maar ook voor alle andere liefhebbers van harmoniemuziek in de regio, trakteert harmonie Sint Caecilia op een spetterend concert.

Zondag 14 november 2010, aanvang 15:00
Entree: € 10,00
Aula College Broekhin
Peelveldlaan, Swalmen
meer informatie hier

Walton/Van Duinen in Zandvoort aan Zee

Dansen aan Zee
Op zondag 10 oktober speelt het duo Walton/van Duinen in de laatste Tango aan Zee-salon in Zandvoort. Wim de Jong van El Cabeceo organiseert deze dansavonden gedurende de zomermaanden bij Strandpaviljoen Meijer, direct aan het strand. En direct aan de boulevard van Zandvoort!

zondag 10 oktober 2010, 16:00 - 21:00
Strandrestaurant & Paviljoen Meijer aan Zee
Boulevard Barnaart, Paviljoen 16, Zandvoort
entree: € 7,00

AFGELAST: Walton/van Duinen bij Tango aan Zee, Den Haag

Tango aan Zee
Op donderdagavond 16 september is de laatst milonga aan zee in strandtent De Fuut. Dansen op de muziek van DJ Ivo, lekker eten, en live muziek van Walton/van Duinen: dansbaar en uitdagend.

Helaas! Er wordt stormachtig weer verwacht donderdag, en de milonga is afgelast.

Donderdag 16 september 2010, vanaf 19:00
entree €5
meer info en route hier

Tango in de Regentenkamer: Wim Warman

Samen met Mirek Walton verzorg ik de programmering voor Tango in de Regentenkamer, elke tweede zondag van de maand om 16:00. Op 12 september is pianist Wim Warman te gast. Wim is een veelzijdige pianist die naast tango ook latin, jazz en pop speelt. Ik zal een paar tango’s meespelen.

zondag 12 september 2010, aanvang 16:00
entree € 10,-
meer info hier

Panderfestival 2010

Op zaterdagmiddag 11 september speel ik met stadstroubadour Timo de la Mar op het Panderfestival 2010. Timo maakt nederlandstalige liedjes, die abstract/associatief vol vreemde beelden zijn.

zaterdag 11 september 2010, aanvang in de middag
Pander, Binnendoor Den Haag

Fadango opent cultureel seizoen Harderwijk

Op 3 september 2010 opent Fadango het culturele seizoen in Harderwijk. De opening vindt plaats op het Kloosterplein, in het Cultureel Centrum ’t Klooster en in de Catharinakapel.

vrijdag 3 september 2010 tussen 17:00 en 18:00
entree gratis
meer info hier

Walton/van Duinen in Bosch, Arnhem

Het Walton/van Duinen duo is op 26 augustus terug in de Kunstruimte van café/restaurant Bosch in Arnhem. We spelen een concert van ongeveer een uur, en leggen de nadruk op onze eigen nummers.

donderdag 26 augustus 2010, aanvang 21:00
entree € 5,00
meer informatie en reserveren hier

Walton/van Duinen Duo in de Bergkerk, Deventer

Met gitarist Mirek Walton speel ik op zaterdag 7 augustus 2010 een concert in de Bergkerk in Deventer. Onze speciale gast is de Argentijnse zanger Guillermo Rozenthuler, die voor de gelegenheid overkomt uit Londen. Ook zullen er tangodansers op enkele nummers meedoen.

zaterdag 7 augustus 2010, aanvang 15:00
entree gratis
Meer informatie vind je hier.

De Karen B in strandtent De Fuut

Op donderdag 12 augustus meert De Karen B weer aan in De Fuut, de leukste strandtent van Kijkduin.

Donderdag 12 augustus 2010, aanvang 20:30
entree gratis
meer info en routeschrijving hier