bandoneon - workshops - arrangementen

Walton Van Duinen in Salon Rosa, Utrecht

WaltonvanDuinen2
Samen met gitarist Mirek Walton speel ik op zaterdag 20 oktober 2018 op Salon Rosa in Utrecht. Het zijn altijd bijzondere en intense dansavonden in Rosa, vrijwel altijd met live muziek en een enthousiast danserspubliek. Met Walton Van Duinen spelen we heel graag voor dansers, waarbij we altijd de nadruk leggen op onze eigen muziek. We spelen veel stukken van onze cd The World Needs Tango, nieuwe composities, en ook een paar echte klassiekers - wel op onze eigen manier natuurlijk.

Zaterdag 20 oktober 2018 20:00
Salon Rosa in Sterrenzicht
Keerkringplein 40, Utrecht
entree 12 euro

4 seizoenen in 1 weekend

Huismuziek
“Voor mij was tango altijd meer voor de oren dan voor de voeten”, aldus de Argentijnse bandoneonist Astor Piazzolla. Na Piazzolla’s inmenging zag de Argentijnse tango er dan ook voorgoed anders uit! Met zijn suite Las Cuatro Estaciones Porteñas (1965-1970) treedt hij in de voetsporen van Antonio Vivaldi.
In het weekend van 30 en 31 maart 2019 spelen we de tangoseizoenen in een arrangement voor tango-orkest, bestaande uit piano, contrabas, bandoneon, accordeon en strijkers. Ook is er ruimte voor enkele houtblazers en een (semi-akoestische) gitarist. We zullen werken aan de specifieke articulatie, de messcherpe ritmes en de grote contrasten, die zo kenmerkend zijn voor de Argentijnse tango.

Meer informatie en inschrijven via Huismuziek