bandoneon - workshops - arrangementen

La Maca nu gratis downloaden

La Maca
Gedurende de hele maand oktober kun je mijn tango La Maca gratis beluisteren en downloaden via Bandcamp. La Maca werd - in een arrangement voor tango orkest - bekroond met de Tango Music Award 2010 van Cafe-Tango in Stuttgart. Deze opname wordt gespeeld door mijn duo Walton/van Duinen met gitarist Mirek Walton. Ruig, dissonant maar ook een prachtige melodie. Walton/van Duinen publiceert elke maand een nieuwe, zelfgeschreven tango.

Gerard wint Tango Music Award 2010

Mijn compositie La Maca is tijdens de finale van de Tango Music Award 2010 op 26 september 2010 door de jury als winnaar uitgeroepen! De Tango Music Award is een internationale prijs voor nieuwe tangomuziek. De competitie wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd door Cafe-Tango in Stuttgart. Tijdens de finale zijn de geselecteerde composities live uitgevoerd. De opnames van dit concert komen later dit jaar beschikbaar. Ook volgt er binnen enkele weken een website over de competitie en de winnaars van de afgelopen jaren.
De tweede prijs was dit jaar voor Ananta Roossens, de publieksprijs ging naar Claudio Constantini.

La Maca is gespeeld in een arrangement voor klein tango-orkest. Vanaf 1 oktober kun je het nummer ook beluisteren en gratis downloaden in de versie voor gitaar en bandoneon door het duo Walton/van Duinen.