bandoneon - workshops - arrangementen

Walton/van Duinen in De Regentenkamer, Den Haag

Op zondag 10 april geeft mijn duo Walton/van Duinen een concert in De Regentenkamer in Den Haag. Speciale gast is zangeres Mirre Valkenburg. Het wordt een afwisselend en meeslepend concert.

zondag 10 april 2011, 16:00
De Regentenkamer, Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree € 10,00

Vals Considerao gratis downloaden in maart


Met mijn duo Walton/van Duinen brengen we elke maand een nieuwe, zelfgeschreven tango uit. Leuk om te beluisteren, nog leuker om gratis mee te nemen en op je iPod te zetten. In de maand maart een soepele wals die Mirek vorig jaar componeerde: Vals Considerao. Leuk? Klik dan op share om de link naar anderen te mailen of op je Facebook te zetten!

De nummers van de afgelopen maanden vind je hier.

Discussie over dansen op livemuziek

Hoewel er in Nederland steeds meer tangodansers en muzikanten zijn, wordt er steeds minder op livemuziek gedanst. Dat is vreemd, want er zijn nog nooit zoveel kwalitatief goede groepen in Nederland actief geweest. Bovendien wordt livemuziek gepromoot door prijzen als de Doble Ocho en de Choclo. Hoe komt dat? Ik probeer een antwoord op die vraag te geven in het artikel Muzikanten komen van Mars, dansers van Venus dat in het winternummer van La Cadena gepubliceerd is. Ik hoop op discussie hierover. Wil je reageren, stuur me dan een e-mail of log in op de discussie op Facebook.
Komende maanden zal ik nog enkele artikelen over dit fenomeen schrijven. Bovendien introduceer ik met het duo Walton/van Duinen het fenomeen MILONGACRASH, waarbij we onaangekondigd danssalons zullen binnenvallen voor een half uur nieuwe live dansmuziek. Meer hierover binnenkort!

Tangoweekend in De Glind

Wereld Folkdag 2010
Van 4 tot en met 6 maart 2011 geef ik weer een workshopweekend Argentijnse tango voor de Stichting Volksmuziek Nederland. Deze workshop staat open voor iedereen die (nog) meer wil weten van de Argentijnse tango. Welke ritmes en akkoorden gebruik je? Hoe fraseer je een melodie? En hoe zing je Lunfardo – de straattaal van Buenos Aires?

In dit weekend gebruiken we een aantal traditionele en modernere tangos. We werken zowel vanaf leadsheets met de melodie en akkoorden, als vanuit specifieke partijen. We spelen zowel in een groot ensemble als in kleine bezettingen. Het is fijn als je noten of akkoordsymbolen kunt lezen. Er is ruimte voor improvisatie, maar expressie en muzikale overtuigingskracht zullen voorop staan.

Deze workshop staat open voor zangers, strijkers, houtblazers, gitaristen, pianisten, bassisten, accordeonisten en natuurlijk bandoneonisten. Andere (balg)instrumenten in overleg: chromatisch (in en uit) kunnen spelen is belangrijk.

Meer weten of inschrijven kan op www.volksmuziek.nl > Cursussen en samenspel > SVN Internationaal. Of neem contact op met 072 5069049 (Rita of Ton)

Tango Orkest AmsterdamHet Tango Orkest Amsterdam is een projectorkest dat is ontstaan naar aanleiding van de workshops die ik dit voorjaar voor het Concertgebouw gaf. Een aantal enthousiastelingen heeft een vereniging opgericht en zelfs een subsidie voor dit project gekregen. Met twee pianisten, contrabas, drie bandoneons, zes violisten, altviool, twee cellisten en twee zangers een overweldigend orquesta tipica.

Het volgende project begint eind maart. Interesse? Neem dan contact op met Jankoen de Haan of Pamela Mercera.