bandoneon - workshops - arrangementen

Walton/Van Duinen in Zandvoort aan Zee

Dansen aan Zee
Op zondag 10 oktober speelt het duo Walton/van Duinen in de laatste Tango aan Zee-salon in Zandvoort. Wim de Jong van El Cabeceo organiseert deze dansavonden gedurende de zomermaanden bij Strandpaviljoen Meijer, direct aan het strand. En direct aan de boulevard van Zandvoort!

zondag 10 oktober 2010, 16:00 - 21:00
Strandrestaurant & Paviljoen Meijer aan Zee
Boulevard Barnaart, Paviljoen 16, Zandvoort
entree: € 7,00

Contrabassist en altviolisten gezocht

Het Tango Orkest Amsterdam is ontstaan naar aanleiding van de workshops die ik voor de zomer in het kader van het Concertgebouw Open heb georganiseerd. Het enthousiaste bestuur heeft voor het najaar een projectorkest gepland. 8 repetities vanaf 25 september, en enkele concerten in het weekend van 18 december. Ik zal het orkest dirigeren en de arrangementen schrijven.
De bezetting is vrijwel compleet, maar we zoeken nog een contrabassist(e) en een of meer altviolisten. De repetities zijn op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 in Amsterdam (de Baarsjes).
Heb je interesse of wil je meer van het project weten? Neem dan contact op met Pamela Mercera.

Gratis een nieuwe tango downloaden

Feni
Het duo Walton/van Duinen start deze maand met een uniek initiatief: elke maand een nieuwe, zelfgeschreven tango als gratis download aanbieden. Het innovatieve duo schrijft veel eigen repertoire en wil dansers en luisteraars hierbij graag betrekken. De tango van de maand september is FENI, een compositie van Mirek Walton. Een romantische en goed dansbare tango. Luister en download hier!
En laat eens horen wat je er van denkt!

Column Prachtig! start tweede seizoen

Vorig jaar september startte ik met een nieuwe column in La Cadena. Mijn idee was om de fascinatie die ik heb voor specifieke opnames over te brengen op de lezers - die waarschijnlijk op een hele andere manier naar muziek luisteren dan ik. Het concept waarbij je een tekst kunt lezen terwijl je de opname via YouTube beluistert leverde veel positieve reacties van de Cadena-lezers op. En voor mij een mooi manier om mijn „muzikanten-ei” te leggen.
Vandaar een tweede seizoen voor de column Prachtig!. Ik koos voor september 2010 hetzelfde nummer als vorig jaar Yo te Bendigo. Maar wel in een totaal ander arrangement van het Cuarteto de San Telmo. Benieuwd? Lezen kan hier.