bandoneon - workshops - arrangementen

Walton Van Duinen in Salon Rosa, Utrecht

WaltonvanDuinen2
Samen met gitarist Mirek Walton speel ik op zaterdag 20 oktober 2018 op Salon Rosa in Utrecht. Het zijn altijd bijzondere en intense dansavonden in Rosa, vrijwel altijd met live muziek en een enthousiast danserspubliek. Met Walton Van Duinen spelen we heel graag voor dansers, waarbij we altijd de nadruk leggen op onze eigen muziek. We spelen veel stukken van onze cd The World Needs Tango, nieuwe composities, en ook een paar echte klassiekers - wel op onze eigen manier natuurlijk.

Zaterdag 20 oktober 2018 20:00
Salon Rosa in Sterrenzicht
Keerkringplein 40, Utrecht
entree 12 euro

Tango Orkest Del Mosa in De Regentenkamer, Den Haag

IMG_1143
Het is inmiddels een traditie: in november speelt het Haagse tango-orkest Del Mosa een concert in de al even Haagse Regentenkamer. Het traditionele Orquesta Típica bestaat al sinds 1996. Sinds 2005 ben ik de vaste dirigent en arrangeur. Een indrukwekkende bezetting met bandoneon, accordeons, (alt)violen, cellos, piano, contrabas en zang. Het repertoire laat de diversiteit en rijke geschiedenis van de Argentijnse tango horen; van de jaren ’40 tot nieuwe composities.
Let op: de jaarlijkse concerten zijn altijd vol, dus kom op tijd om een fijne plek in de zaal te zoeken!

Zondag 18 november 2018 16.00
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4 Den Haag
entree € 12,50 (voorverkoop 10,00)

Workshoplezing DE BANDONEON in Flor de Fango, Arnhem

GerardBando-small
Op zaterdag 24 november 2018 geef ik een workshoplezing over de rol van de bandoneon in de (traditionele) tango. De bandoneón is het kloppend hart van de Argentijnse tango. Hoe kwam dit protestante Duitse instrument in Buenos Aires terecht? En hoe heeft het de ontwikkeling van de tango beïnvloed en gestuurd? Welke bandoneonisten zijn essentieel geweest voor de tango zoals we die nu kennen, en waarom? En hoe zit dat instrument trouwens in elkaar?
In anderhalf uur tijd probeer ik deze vragen te beantwoorden. Aansluitend milonga, met live dansmuziek van Walton/van Duinen.

Zaterdag 24 november 2018 19.00 - 20.15
Flor de Fango
Wezenstraat 5A Arnhem
entree € 15,00

Walton/van Duinen in Flor de Fango, Arnhem

WaltonvanDuinen
Flor de Fango is een van de oudste dansplekken in Nederland - een comfortabele en intieme salon in het centrum van Arnhem. Met Walton/van Duinen zullen we op 24 november 2018 de dansers weer uitdagen en verlokken met onze tango's, walsen en milonga's. Walton/van Duinen legt de nadruk op het spelen van eigen werk, maar waagt zich ook aan enkele klassiekers. Bandoneon en gitaar, versterkt door een loop-station, maken een dansbare en energieke sound!

Zaterdag 24 november 2018, 20.30 - 01.00
Modern Tango Salon Flor de Fango
Wezenstraat 5A, Arnhem
entree € 10