bandoneon - workshops - arrangementen

LAAT MAAR - intrigerende liederen in Den Haag

Laat Maar
Na een geslaagd concert eind oktober speel ik op 26 februari 2017 mijn nieuwe programma LAAT MAAR nog een keer in Den Haag. Aan de piano zing ik een uur lang liedjes van onder meer Maarten van Roozendaal en Theo Nijland. Intense stukken, soms wrang, soms grappig maar altijd intens.
Kom luisteren in de sfeervolle Studio Sophia aan de statige Groot Hertoginnelaan. Kaarten kosten 15 euro aan de deur, maar slechts 12 euro in de voorverkoop. Inclusief koffie en thee!
(Dit concert was aanvankelijk gepland voor 18 december maar is vanwege omstandigheden uitgesteld.)

zondag 26 februari 2017, 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)
Concert in Studio Sofia
Groot Hertoginnelaan 3, 2517 EA in Den Haag

entree (inc koffie en thee)
voorverkoop: € 12
aan de deur: € 15

Tangolab: cursus tango improvisatie

Flyer
In de Argentijnse tango speelt het arrangement een belangrijke rol. Vaak spelen we heel gedetailleerde partijen, soms zijn de partijen wat minder specifiek. Vrijwel altijd staat vooraf al vast wat en hoe er gespeeld gaat worden. Maar tango leent zich ook prima om in een vrijere vorm gespeeld te worden - a la parilla.

In het TangoLab leer je hoe je in een duo, trio of kwartet kunt samenspelen zonder alles vooraf vast te leggen. Een A4tje met de melodie en de akkoorden is al voldoende. Voorwaarde daarbij is dat iedereen de stijl snapt en bereid is om te luisteren naar de medespelers. En je moet natuurlijk een aantal vaardigheden leren. Dat doen we in tien weken TangoLab.

De cursus is elke week op dinsdagavond tussen 20:00 en 22:00. De cursus begint op 10 januari 2017 en eindigt tien weken later op 21 maart 2017 (28 februari geen les ivm voorjaarsvakantie). TangoLab kost € 220 voor tien lessen inclusief materiaal. Meer informatie en inschrijven kan hier.

Tango Pasion in 't Hazzo, Waalre

Op zondag 13 november 2016 in Activiteitencentrum ’t Hazzo brengt Orquesta Típica Tango Pasión heerlijke authentieke passievolle Argentijnse tango ten gehore. Aanvang van het concert is om 14.30 uur.
Entree in voorverkoop € 9,50. Aan de zaal € 12,00.

Contrasten zijn het kloppende hart van de Argentijnse tango. Heftige emotie tegenover ontroerende melodieën, agressieve ritmes na ontwapenende momenten. En niet alleen om naar te luisteren, er wordt ook op gedanst!

Orquesta Típica Tango Pasión heeft een gebalanceerde bezetting van strijkers, accordeons, bandoneon, piano, contrabas, gitaar, diverse houtblazers en een zangeres. Zeventien bevlogen muzikanten bieden een spetterende middag voor zowel dansers als luisteraars. De tangodans wordt vertolkt door een danspaar van Tango Deseo (Ben Waijers en Vanessa Snell) uit Tilburg. Gepassioneerd, speels, expressief en ook ingetogen maar zeker gevarieerd laten zij de Tangodans in al haar facetten zien.

Orquesta Típica Del Mosa in Regentenkamer, Den Haag

20-11-Orquesta-Tìpica-Del-Mosa
Het Haagse tango-orkest Del Mosa geeft op 20 november 2016 haar inmiddels traditionele concert in De Regentenkamer. Del Mosa is het langst bestaande grote amateurorkest in tango-Nederland, en ik dirigeer het orkest sinds 2005. Ook heb ik inmiddels talloze arrangementen voor hen geschreven.
Voor dit concert hebben we gekozen voor een afwisselend programma, met heel traditionele nummers èn heel moderne stukken. Bijzonder is ook dat er een tangobewerking van Blöder Tango gespeeld wordt, een compositie die de Haagse dichter Gerrit Vennema ooit voor de popgroep Chabliz schreef.

zondag 20 november 2016, 16:00
De Regentenkamer
Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
entree 12,50