bandoneon - workshops - arrangementen

Verschillende orkesten op festival Alkmaar

TOA
Op het jaarlijkse festival Tango à la Carte in Alkmaar treed ik op met maar liefst drie verschillende amateurorkesten. Op zaterdagmiddag 18 juni 2016 speelt het Haagse orkest Orquesta Típica del Mosa voor de dansers in de Grote Kerk. De middag is gratis toegankelijk, en er zijn ook proeflessen en een tangomarkt.
In de avond van 18 juni is de Noche de Tango met Tango Orkest Amsterdam: een grote groep met maar liefst elf strijkers, drie bandoneons, piano en contrabas en een zanger en zangeres.
Op de afterparty in Schemerhorn opent het orkest van de lokale muziekschool Artiance de milonga om 15:00.

Meer informatie op de site van Tango Art Alkmaar

Tango-improvisatie op Buitenkunst Randmeer

Buitenkunst Randmeer
Op Buitenkunst Randmeer vind je ook deze zomer weer gespecialiseerde en uitdagende workshopweken voor amateurs. Van 30 juli tot 6 augustus 2016 geef ik een week tango-improvisatie.
Wat behelst de Argentijnse tango precies? Hoe kan je van een melodie en akkoorden tango maken? Gezamenlijk kijken we naar de ritmes, articulaties en fraseringen die muziek naar tango laten smaken. In kleine groepen creëren we een eigen versie van een klassieke tango, zonder alles in een gedetailleerd arrangement vast te leggen. Met ruimte voor improvisatie dus, maar wel op tangowijze: de melodie omspelen, ritmes kiezen en op elkaar reageren. Een week voor gevorderde muzikanten die affiniteit met (Argentijnse) tango hebben. Er is ruimte voor piano, gitaar, bandoneon, accordeon, (alt)viool, cello, contrabas, enkele houtblazers en twee zangers of zangeressen. We werken van leadsheets met de melodie en de akkoorden.

30-6 t/m 6-8-2016
Tango-improvisatie
De Wilgen (bij Elburg)
kosten: € 270

inschrijven en meer informatie op de site van Buitenkunst