bandoneon - workshops - arrangementen

Orkestweek Piazzolla op Buitenkunst

Van 3 tot en met 10 augustus 2013 geef ik een workshopweek tango orkest op Buitenkunst Randmeer. Het thema van de week is Piazzolla.

Astor Piazzolla is buiten Argentinië de bekendste tangocomponist en bandoneonspeler. Stukken als Oblivion, Libertango en Adiós Nonino worden wereldwijd gespeeld door de meest uiteenlopende ensembles. In deze week maken we kennis met een paar minder bekende tango's die hij tussen 1950 en 1990 schreef, maar dan gearrangeerd voor de 21ste eeuw. Dat wil zeggen: heftig en teder, massief en lichtvoetig. Beukende ritmes tegenover mierzoete melodieën! Deze week is geschikt voor gevorderde instrumentalisten. Het orkest heeft de klassieke tangobezetting: piano, contrabas, accordeon, bandoneon en strijkers, aangevuld met houtblazers en gitaar. Daarnaast is er ruimte voor een zangeres (alt) die niet onbekend is met het Spaans.

Informatie en inschrijven op www.buitenkunst.nl

Buitenkunst 2012

Impressie van concert La Tabú op 25 mei in Culemborg

salon fransche school from Living Picture Film on Vimeo.

Tango Orkest Amsterdam in Utrecht, Alkmaar en Amsterdam

Tango Orkest Amsterdam bestaat inmiddels al drie jaar en is gegroeid tot een geolied orkest met een breed, dansbaar repertoire. Een compleet orquesta típica met 9 strijkers, 2 bandoneons, accordeon, contrabas, piano en een zanger en zangeres. Binnenkort geeft TOA concerten als afsluiting van het voorjaarsproject.

zaterdag 15 juni, 15:00
Festival Tango A La Carte, Alkmaar

zondag 16 juni, 16:00
Milonga de los Alumnos, Amsterdam

zondag 23 juni, 15:00
Schiller Theater, Utrecht

Walton/Van Duinen spelen voor baby's

babyconcertjephoto
Babyconcertjes is een superleuk initiatief: jonge ouders kunnen hun baby meenemen naar een gezellig concert met huiskamersfeer. De kinderen mogen lekker rondkruipen en zijn tijdens het optreden meestal verbazend stil. Tango is natuurlijk wel heel lekker spannend en ritmisch om op mee te bewegen!

zondag 23 juni 2013, 11:00
Babyconcertje in De Kleine Dom
Lange Nieuwstraat 79, Utrecht
entree met koffie en taart € 11,50
Reserveren is noodzakelijk!

CD The World Needs Tango nu te koop

The World Needs Tango
Op 1 november heb ik samen met Mirek Walton een voor Nederland unieke CD uitgebracht. Zestien eigen composities gericht op tangodansers. De cd wordt goed ontvangen: lees hier de eerste recensie: Does tango needs WVD
En hier lees de de recensie uit het Duitse tangoblad TangoDanza

De cd kost €10 en je kunt hem bestellen op theworldneedstango.com